Завантаження ...
banner
banner

Росія за рік вкрала понад 6 мільйонів тонн українського зерна

Росія за рік вкрала понад 6 мільйонів тонн українського зерна фото

Країна-терорист Росія протягом 2022 року вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 6 мільйонів тонн зерна.
При цьому покупці зерна знали про його походження.

Про це стало відомо з доповіді Конгресу США. Дані звіту базуються на повідомленнях із відкритих джерел та супутникових знімках.

За інформацією Конгресу Сполучених Штатів, для перевезення краденого зерна окупанти використовували кораблі, що курсували через Туреччину та доставляли вантаж до сирійських, іранських, грузинських, ліванських та ізраїльських портів.

У звіті також зазначили, що не можуть стверджувати те, що покупці зерна знали про його походження. Повномасштабне вторгнення РФ в Україну спричинило перебої в постачанні продовольства.

Раніше повідомлялося, що Росія, ймовірно, відправила до Лівану викрадені партії української кукурудзи. Україна вже отримала інформацію про цей інцидент і вжила необхідних заходів.

Як повідомляє агентство Reuters, зерно було вкрадено зі складів в окупованій частині Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

У повідомленні вказується, що українське посольство закликало ліванську владу не дозволяти сирійському державному судну ставити якір у порту Тріполі. Йдеться про судно з назвою "Фінікія" (Finikia), яке пересувається міжнародними водами під прапором Сирії.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: