Завантаження ...
banner
banner

Російські окупанти активно застосовують хімічну зброю проти ЗСУ: нова тактика ворога

Російські окупанти активно застосовують хімічну зброю проти ЗСУ: нова тактика ворога фото

Російські окупаційні війська активно застосовують хімічну зброю на передовій. Подекуди через такі дії ворога українським захисникам доводиться відходити назад. 

Про це в інтервʼю сказав заступник начальника розвідки батальйону "Вовки Да Вінчі" та один із його лідерів Сергій Філімонов (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця). Він також розповів про нову тактику росіян щодо застосування хімічної зброї. 

Окупанти активно застосовують хімічну зброю проти ЗСУ: військовий розповів про нову тактику ворога
Сергій Філімонов. Джерело: Facebook

Російські загарбники запускають у бік українських позицій одразу кілька дронів. Перший скидає в бліндаж чи окоп газ хлорпікрин, через який наші бійці починають задихатися і змушені залишати своє укриття. 

"Коли ти вилазиш із бліндажа – вони кидають гранати, ВОГи скидають. Якщо є поранені або вбиті – ви змушені робити евакуацію. Коли ви робите на позиціях евакуацію, то в цей момент вони починають робити "м'ясний штурм", – пояснив Філімонов. 

Окупанти активно застосовують хімічну зброю проти ЗСУ: військовий розповів про нову тактику ворога
Газові гранати К-51

Якщо загарбники мають успіх у своїх штурмових діях, вони займають ті самі бліндажі ЗСУ, які попередньо закидали хімікатами. А наші військові через це бувають змушені відійти на 50-100 метрів в інший бік і знову рити для себе окопи. 

"Знову вкопуєтеся, поки ви копаєтеся – вони знову стріляють дронами", – додав боєць. 
 

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше російські окупанти обстріляли хімічними боєприпасами село Новоданилівка, що під Оріховим на Запоріжжі. Так військові РФ намагалися зупинити рух Збройних сил України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: