Завантаження ...
banner
banner

"Контрнаступ ЗСУ рухається швидше, аніж нові санкції проти Росії" - Володимир Зеленський

"Контрнаступ ЗСУ рухається швидше, аніж нові санкції проти Росії" - Володимир Зеленський фото

Президент Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ Збройних сил України рухається швидше, аніж нові санкції проти Росії. Але, щоб звільнення наших територій відбувалося швидше, треба, щоб Україна отримувала від партнерів більше потужної далекобійної зброї.

Таку заяву глава держави зробив під час панельної дискусії на 18-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Майбутнє вирішується в Україні". Він наголосив, що ініціатива на полі бою наразі за Силами оборони.

"Важливо, що наші воїни йдуть уперед і що на нашому боці ініціатива. Ми не повинні порівнювати те, що було вчора. Ми маємо порівнювати, де всі ми були в іншому житті – 24 лютого, коли було відчуття окупації нашої держави. А сьогодні ми звільнили велику частину нашої території", – сказав Зеленський.


За словами президента, він розуміє бажання людей якнайшвидше відновити територіальну цілісність України, оскільки спокій і мир у нашій державі й у всій Європі та світі буде тоді, коли буде деокуповано всі наші території. Проте війна, яку розв’язала Росія на території України, складна, і багато процесів уповільнюється.

"Уповільнюється війна. Це є, ми це визнаємо. Ускладнюються й уповільнюються всі процеси: від санкцій до надання зброї. Коли деякі партнери кажуть: то що там із контрнаступом, коли буде наступний крок? Моя відповідь: на сьогодні наші кроки напевно швидші, ніж нові санкційні пакети", – додав він.


Глава держави пояснив, що партнери не просто допомагають Україні, а ще й підтримують безпеку своїх громадян, свободу та життя своїх людей.

Він наголосив, що для пришвидшення контрнаступальних дій Україні потрібна конкретна техніка, зокрема сучасні винищувачі.

"Є конкретні квадратні кілометри нашої землі, і кожен звільнений метр – це людське життя… Що довше, то більше людей страждає. Як впливає зброя? Конкретно й безпосередньо, без абстракцій та риторик. Є конкретний вплив конкретної зброї. Що вона потужніша, далекобійніша, то швидше йде контрнаступ. Відновлення нашої території. Якщо в небі нас немає, а Росія є, вони зупиняють нас із неба. Зупиняють наш контрнаступ", – резюмував Зеленський.


Варто зазначити, що Сили оборони України досягли певних успіхів на Мелітопольському напрямку (Запорізька область), є просування вперед, але наші воїни ще мають закріпитися на позиціях. Контрнаступ захисників країни на півдні продовжується.

Ексспецпредставник Державного департаменту Сполучених Штатів по Україні Курт Волкер висловив думку, що контрнаступ Сил оборони проводиться "методично та успішно". Він зазначив, що не сумнівається у тому, що наша країна переможе.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: