Завантаження ...
banner
banner

Псевдовибори на окупованих територіях: кого росія планує зробити депутатами

Псевдовибори на окупованих територіях: кого росія планує зробити депутатами фото

Росія продовжує псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України. 10 вересня місцеве населення, за задумом Кремля, "обиратиме" так званих "голів та депутатів місцевих рад": серед "кандидатів" більшість – двірники, охоронці та прибиральниці без вищої освіти.

Водночас вистава з "волевиявленням" потрібна Москві не лише як ширма для окупації, а й як засіб виявити потенційних кандидатів на "мобілізацію" до лав ворожого війська. Про це йдеться у ранковому оперативному зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому 10 вересня.

"10 вересня 2023 року на тимчасово окупованих територіях України окупаційною владою сплановано проведення незаконних “виборів голів та депутатів місцевих рад". Слід зазначити, що переважна більшість кандидатів навіть не мають вищої освіти та працюють двірниками, охоронцями й прибиральницями. Окупанти просто використовують їх особистості для приховування реальних “керманичів" захоплених територій", – зазначено у повідомленні.

У Генштабі констатували, що влаштована загарбниками вистава не отримає визнання цивілізованого світу. Однак окупантам таке визнання не дуже й потрібне: однією з задач, які Кремль намагається вирішити за допомогою псевдоголосування, є "мобілізація" місцевого населення до своєї армії для участі у війні проти України.

"Зазначені псевдовибори та їх результати не визнає увесь цивілізований світ, а сам факт їх проведення й участь місцевого населення буде використано окупаційною владою з метою обліку людських мобілізаційних ресурсів та їх подальшого призову до лав загарбницької армії країни-агресора. Командування Сил оборони України закликає ігнорувати участь у таких псевдодемократичних заходах та уникати призову до окупаційного війська", – наголосили у Генштабі.

Нагадаємо, раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що Сили оборони утримують ініціативу на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, наступ на півдні триває. За минулу добу, згідно з даними оперативного зведення на ранок 10 вересня, на лінії фронту сталося 30 зіткнень.

Тим часом у американському Інституті вивчення війни констатували, що Сили оборони просуваються на кількох напрямках. Успіхи ЗСУ мають під Бахмутом, на півдні Донеччини та на Запоріжжі, а на окупованій частині Херсонщини українські воїни висадилися у двох місцях.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: