Завантаження ...
banner
banner

"Гостинність" по-бразильськи: президент Бразилії заявив, що готовий з радістю зустріти путіна

"Гостинність" по-бразильськи: президент Бразилії заявив, що готовий з радістю зустріти путіна фото

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що російського диктатора Володимира Путіна запрошено на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро в 2024 році. При цьому він зазначив, що кремлівського воєнного злочинця не заарештовуватимуть у разі приїзду в Бразилію.

Також Лула да Сілва додав, що він сам планує відвідати РФ перед самітом "Великої двадцятки". Про це повідомляє Reuters.

У кулуарах зустрічі G20 у Делі бразильський президент заявив, що Путіна буде запрошено на саміт наступного року. Також він підкреслив, що він сам планує бути присутнім на зустрічі блоку країн БРІКС, яка має відбутися в Росії перед зустріччю в Ріо-де-Жанейро.

"Я вважаю, що Путін може легко поїхати в Бразилію. Що я можу вам сказати, то це те, що якщо я стану президентом Бразилії, а він приїде в Бразилію, його нізащо не заарештують", – видав Лула да Сілва.

Як відомо, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у воєнному злочині, пов'язаному з незаконною депортацією дітей з України. Держава-терорист Росія заперечує, що її військові брали участь у злочинах чи насильно захоплювали українських дітей.

Після цього Путін неодноразово пропускав міжнародні зустрічі, зокрема не був присутній на зустрічі G20 в Індії. Натомість диктатор відправив туди міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Нагадаємо, президент Бразилії задумав посадити президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна за стіл переговорів. На його думку, це можна буде зробити під час Генасамблеї ООН, а саме під час так званого "тижня високого рівня", який стартує 19 вересня.

Раніше повідомлялося, що диктатор Путін досі залишався на території Росії після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його затримання за звинуваченням у воєнних злочинах. Тим не менш, у жовтні він, можливо, прийме рішення про виїзд за кордон для зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: