Завантаження ...
banner
banner

Росія найближчим часом може почати масову мобілізацію населення: у Генштабі назвали цифри

Росія найближчим часом може почати масову мобілізацію населення: у Генштабі назвали цифри фото

Найлижчим часом росія, ймовірно, розпочне масову примусову мобілізацію населення на тимчасово окупованих нею територіях. За різними оцінками, на війну росіяни можуть забрати від 400 до 700 тисяч осіб.

Крім того, призвати планують ще близько 40 тисяч жителів Чечні, яких використовуватимуть як “загороджувальні загони" позаду російських військ. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook 11 вересня.

Зазначається, що необхідність такої масової мобілізації спричинена катастрофічними втратами окупантів на фронті. Водночас серед населення Москви та Санкт-Петербурга цифри запланованої мобілізації знову залишаються мінімальними. “Гарматним м’ясом" вкотре підуть пересічні громадяни – жителі російських регіонів, яких у спину штовхатимуть на смерть кадирівські кати, наголосили у Генштабі.

Відтак, наголосили у ЗСУ, чи не єдиним способом для російських військових вижити є добровільна здача в полон Силам оборони України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в РФ офіційно запускають нову хвилю так званої часткової мобілізації. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу вже підписав відповідний наказ, згідно з яким глава російського терористичного відомства планує додатково мобілізувати на війну в Україну ще 200 тисяч росіян.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Російські загарбники взялися за "відлов" нової партії гарматного м'яса для відправлення на війну в Україну. Крім облав безпосередньо на території РФ, з'явилася інформація про активізацію росіян і на тимчасово окупованих територіях.

– Росіяни планують мобілізацію випускників вищих навчальних закладів у захопленому Криму. Нині вони готують списки для військкоматів. Лідер за кількістю потенційних призовників – Джанкойський район, зазначили в "Атеш".


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: