Завантаження ...
banner
banner

Не цього разу: під час візиту Зеленського до Байдена не буде оголошено про до надання ATACAMS

Не цього разу: під час візиту Зеленського до Байдена не буде оголошено про до надання ATACAMS фото

Візит президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів наступного тижня не стане запорукою отримання Україною далекобійних ракет ATACMS, необхідною під час контрнаступу. У Білому домі тривають дебати на тему надання військової допомоги українською армією саме в цьому виді снарядів, але поки що результат, швидше, негативний.

Про це повідомили в Axios, посилаючись на джерела з адміністрації Джо Байдена. Американські чиновники бояться, що Україна використовуватиме тактичні ракети великої дальності територією держави-агресора РФ.

Також джерела стверджують, що Вашингтон серйозно сприйняв попередження Москви про те, що надання Києву ATACMS стане останньою червоною лінією. Що буде за цією загрозою, у публічному просторі не обговорювалося.

Нагадаємо, найближчого четверга до США анонсовано візит Зеленського до США для зустрічі з Байденом. Лідери держав проведуть переговори щодо стратегічної співпраці на тлі продовження російської агресії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше у Вашингтоні зазначили, що як Сили оборони будуть використовувати ракети ATACMS, буде їхньою справою, хоча США не заохочують використання американської зброї за межами України. Водночас він зазначив, що українці мають вміти ефективно використовувати такі ракети.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: