Завантаження ...
banner
banner

ЄС оштрафував TikTok на рекордну суму: виявлені порушення щодо персональних даних дітей

ЄС оштрафував TikTok на рекордну суму: виявлені порушення щодо персональних даних дітей фото

Європейський Союз оштрафував відеосервіс TikTok. Причиною стала обробка даних дітей. Сума штрафу становила 345 мільйонів євро.

Як повідомляє Reuters, йдеться про порушення законів про конфіденційність. Платформа вчинила низку порушень у період з 31 липня 2020 року до 31 грудня 2020 року.

Зазначається, що це перший випадок, коли TikTok отримав догану від провідного регулятора ЄС.

У той же час представники платформи заявили, що не згодні з цим рішенням. Особливо їх обурив розмір штрафу.

У компанії також заявили, що більша частина критики не є актуальною в результаті заходів, введених до початку розслідування у вересні 2021 року.

"Порушення TikTok включали те, що у 2020 році облікові записи користувачів віком до 16 років були встановлені як "публічні" за замовчуванням і що TikTok не перевіряв, чи дійсно користувач був батьком або опікуном дитини, коли він був пов'язаний через "сімейне з'єднання" , – заявив регулятор.

Як відомо, TikTok додав функцію жорсткішого батьківського контролю у листопаді 2020 року.

Проте, тепер у компанії заявили, що планують і надалі оновлювати свої матеріали щодо конфіденційності, щоб зробити різницю між загальнодоступними та приватними обліковими записами чіткішими.

На це TikTok має три місяці.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні не планують забороняти TikTok. Хоча у Мінцифрі й стежать за подібними тенденціями в інших країнах.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: