Завантаження ...
banner
banner

Події навколо невизнаного Нагірного Карабаха вщухають: влада заявила про припинення вогню

Події навколо невизнаного Нагірного Карабаха вщухають: влада заявила про припинення вогню фото

Так звана влада невизнаного Нагірного Карабаху оголосила про домовленість з Азербайджаном про повне припинення бойових дій. Режим припинення вогню має набути чинності з 13:00 20 вересня 2023 року.

Представники т. зв. республіки Арцах заявили, що "приймають пропозицію командування російської миротворчої місії щодо припинення вогню", передає 24news.am. У Міноборони Азербайджану також підтвердили угоду.

У Нагірному Карабасі зазначили, що Азербайджанська Республіка розпочала широкомасштабний наступ уздовж лінії зіткнення 19 вересня. Було застосовано і артилерію, і авіацію.

Битва тривала два дні. У Карабасі визнали, що противник у декілька разів перевершував у живій силі та військовій техніці.

Заявляється, що ЗС Азербайджану було завдано втрат, проте арцахська сторона також визнала наявність поранених і загиблих у своїх лавах, прорив азербайджанської армії до бойових позицій на деяких ділянках і взяття під контроль низки висот та стратегічних вузлів доріг.

"У ситуації, що склалася, дії міжнародного співтовариства в напрямку припинення війни та врегулювання ситуації недостатні", – заявила пресслужба.

Фактично, йдеться про капітуляцію. Азербайджанські ЗМІ пишуть про те, що угоди досягнуті щодо виведення підрозділів і військовослужбовців ЗС Вірменії, розформування та повного роззброєння ЗС Нагірного Карабаху та виведення важкої техніки й озброєнь із цієї території.

Начальник пресслужби Міністерства оборони Азербайджану Анар Ейвазов на брифінгові 20 вересня заявив, що армія взяла під контроль понад 90 бойових і стратегічно важливих позицій.

Збройні сили затрофеїли сім військових машин, чотири міномети, один танк, дві бойові машини піхоти, а також велику кількість зброї та боєприпасів, що належали вірменам.

Видання Report передає, що на пропозицію Адміністрації президента Азербайджанської Республіки, 21 вересня 2023 року в Євласі відбудеться зустріч з представниками вірменських мешканців Карабаху для обговорення питань реінтеграції на основі Конституції й законів Азербайджану.

Нагірний Карабах на карті.

Як писав OBOZREVATEL:

– Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Росія надто слабка, щоб підтримувати Вірменію у бойових діях.

– У чому суть конфлікту між Азербайджаном і Вірменією, які роками ворогують через Нагірний Карабах, можна почитати за посиланням.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: