Завантаження ...
banner
banner

Буданов озвучив втрати росіян під час атаки на штаб Чорноморського флоту рф у Севастополі

Буданов озвучив втрати росіян під час атаки на штаб Чорноморського флоту рф у Севастополі фото

Унаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі загинули щонайменше 9 людей, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі українській службі Голосу Америки.

Він розповів, що серед поранених в тяжкому стані перебуває командувач угруповання генерал-полковник Олександр Романчук, а також начальник штабу генерал-лейтенант Олег Цеков — він без свідомості.

"Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у той перелік, який я вам озвучив”, — додав Буданов.

Водночас Буданов не підтвердив повідомлень про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР наразі немає.

На питання, яку роль в плануванні удару відіграли партизани та місцеві мешканці, Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел.

“Зрозуміло, що агентурні джерела — одні з основних”, — додав він.

Водночас начальник ГУР не став відповідати, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту РФ використали ракети західного виробництва.

Що відомо про ракетний удар по Севастополю

Вдень 22 вересня в окупованому Севастополі пролунало декілька потужних вибухів. Окупаційна влада повідомила про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту Росії. Раніше про низку вибухів в різних частинах Криму Суспільному повідомили мешканці окупованого півострова.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що під час атаки на Севастополь засобами ППО було збито пʼять ракет. Після влучання в Севастополі оголосили повітряну тривогу та перекрили центр міста. Згодом СтратКом ЗСУ підтвердив ураження штабу командування Чорноморського флоту РФ.

Sky News з посиланням на інформацію ВПС України повідомили, що удар завдали ракетами великої дальності Storm Shadow, які надало Сполучене Королівство.


Джерело: Суспільне Чернігів


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: