Завантаження ...
banner
banner

Лавров в ООН видав чергові "перли": пригрозив подальшою співпрацею з Північною Кореєю

Лавров в ООН видав чергові "перли": пригрозив подальшою співпрацею з Північною Кореєю фото

У суботу, 23 вересня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у своєму виступі в ООН назвав країни Заходу “імперією брехні”, а також заявив, що реалізувати мирні ініціативи України “нереально” та повідомив, що поїде продовжувати переговори до Північної Кореї, повідомляє tsn.ua.

Про головні тези промови Лаврова повідомляє Reuters.

Очільник російського зовнішньополітичного відомства звинуватив Захід у неоколоніальному мисленні через спроби залучити так званий Глобальний Південь до підтримки України у війні. За його словами, Захід, який він цинічно назвав “імперією брехні”, обманює “глобальну більшість”.

Лавров також вважає, що запропонований Україною мирний план, а також останні пропозиції ООН щодо відновлення чорноморської зернової ініціативи є “нереалістичними”.

“Це неможливо реалізувати. Це нереально, і всі це розуміють, але в той же час кажуть, що це єдина основа для переговорів”, - прокоментував він формулу миру із 10 пунктів, яку пропонує Київ.

За словами російського міністра, конфлікт буде вирішено на полі бою, якщо Київ і Захід будуть дотримуватися такої позиції.

Лавров також заявив, що наступного місяця відвідає Пхеньян, щоб продовжити переговори зі своїм колегою на основі нещодавніх домовленостей, досягнутих президентом Росії Володимиром Путіним і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у Москві.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підняв келих за здоров'я свого російського колеги-диктатора Володимира Путіна та заявив, що "впевнений в успіху Росії" у війні.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: