Завантаження ...
banner
banner

"Короля жахів" Стівена Кінга прооперували: що трапилось з письменником

"Короля жахів" Стівена Кінга прооперували: що трапилось з письменником фото

Легендарний американський письменник Стівен Кінг шокував шанувальників зізнанням – у нього повністю відмовила права нога, а саме стегно. Втім, "король жахів" уже встиг заспокоїти публіку новиною про те, що йому зробили операцію із заміни кульшового суглоба.

Все це – наслідки автокатастрофи практично 25-річної давності, в якій автор культових романів мало не загинув. Про це сам Кінг розповів на особистій сторінці в Х (соцмережа, відома раніше під назвою Twitter).

"Мені було зроблено операцію із заміни кульшового суглоба. Моє праве стегно, роздроблене внаслідок аварії влітку 1999 року, остаточно відмовило", – поділився письменник.

Стівена Кінга прооперували: у письменника відмовила права нога

Як відомо, 19 червня 1999 року в Ловеллі, штат Мен, Кінг прогулювався містом. Водночас водій мікроавтобуса Браян Сміт рухався дорогою, але відволікся на свого собаку, який нібито стрибав по салону, і наїхав на письменника. Внаслідок зіткнення Кінг відлетів у кювет і скотився до ями. Він отримав численні травми: дев'ять переломів у правій нозі, у восьми місцях тріснутий хребет, зламано чотири ребра, пробита легеня, а на голову хірургам довелося накласти десятки швів.

Письменник щонайменше на два місяці виявився повністю прикутим до ліжка, а знову писати він почав лише через рік. Відновлення було вкрай складним та довготривалим. Тільки в перші дні після аварії Кінгу зробили п'ять операцій. Через роки йому знову довелося лягти на хірургічний стіл, щоб дістати з ноги сталеві штифти, через які "король жахів" не міг розігнути коліна.

Коли Кінга лише доправили до шпиталю після ДТП, усі лікарі та медсестри були здивовані тим, що окуляри письменника зовсім не постраждали. А очевидці аварії пізніше розповідали: те, що автор вижив – справжнє диво.

Нагадаємо, Стівен Кінг неодноразово висловлював свою підтримку Україні. Він висміяв спроби Кремля налякати українців збройним наступом та відмовився співпрацювати з російськими виданнями.

Нещодавно Кінг також звернувся до Росії від імені всього світу. Він буквально наказав країні-агресорові "забиратися з України". Крім того, найголовніше бажання письменника, яке він загадав на 2023 рік, також пов'язане з українцями. Докладніше – у нашому матеріалі.

Також OBOZREVATEL розповідав, що письменник звернувся до росіян, назвавши кровопролитну війну "безглуздою". Він підкреслив: Путіну давно настав час піти у відставку, щоб увесь світ зітхнув з полегшенням.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: