Завантаження ...
banner
banner

Російський художник-акціоніст підпалив двері ФСБ у Москві

Відео.
Російський художник-акціоніст Пьотр Павлєнский влаштував перфоманс у центрі Москви, повідомив блогер Ілья Варламов та виклав фото акції. Павлєнский приїхав до центрального управління Федеральної служби безпеки з каністрою бензину.


Російський художник-акціоніст Пьотр Павлєнский влаштував перфоманс у центрі Москви, повідомив блогер Ілья Варламов та виклав фото акції. 

Павлєнский приїхав до центрального управління Федеральної служби безпеки з каністрою бензину. За кілька секунд він облив бензином дерев'яні двері під'їзду і підпалив їх.
 
30 секунд потому, пише Варламов, Павлєнского та журналістів, які знімали акцію, затримала охорона будівлі. Усіх доставили до ОВД району.

«Журналісти розповіли мені, що поліцейські з побоюванням ставилися до митця, вважаючи його божевільним. «Хто знає, що він може викинути! Він же собі яйця прибив цвяхом до бруківці!», - пише Варламов у блозі.


Як пояснив Павлєнский, його акція називається Загроза - на його думку, ФСБ загрожує всім росіянам.
 
«Палаюча двері Луб'янки - це рукавичка, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі Федеральна служба безпеки діє методом безперервного терору і утримує владу над 146 000 000 чоловік. Страх перетворює вільних людей у злиплу масу розрізнених тіл. Загроза неминучою розправи нависає над кожним, хто знаходиться в межах досяжності для пристроїв зовнішнього спостереження, прослуховування розмов і меж паспортного контролю. Військові суди ліквідують будь-які прояви свободи волі. Але тероризм може існувати лише за рахунок тваринного інстинкту страху. Піти проти цього інстинкту людини змушує безумовний захисний рефлекс. Це рефлекс боротьби за власне життя. А життя варте того, щоб почати за неї боротися», - пояснив мотиви перфоманса Павлєнский.
 
Наразі журналістів відпустили.
 
Павлєнского підозрюють у хуліганстві.

hromadske.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: