Завантаження ...
banner
banner

Окупанти вдарили по кафе-магазину під Куп'янськом, де проходили поминки

Окупанти вдарили по кафе-магазину під Куп'янськом, де проходили поминки фото

Російські окупанти пообіді 5 жовтня завдали ракетного удару по кафе-магазину в селі Гроза Куп'янського району Харківської області. Попередньо відомо про 50 загиблих, серед них – 6-річний хлопчик. На момент вибуху в закладі проходили поминки.

Останні дані щодо загиблих оприлюднив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що війська РФ завдали удару близько 13:15 (щоб побачити фото і відео наслідків, доскрольте до кінця новини).

"Росіяни обстріляли кафе та магазин у селі Гроза Куп'янського району, де було багато цивільних людей", – йдеться в повідомленні його Telegram-каналу.

За словами Синєгубова, станом на 15:50 на місці продовжували працювати рятувальники, з-під завалів дістали тіла 48 загиблих людей, серед них хлопчик 6 років. Шість людей, зокрема й дитина, отримали поранення. Медики надають їм необхідну допомогу.

У Херсонській обласній прокуратурі станом на 15:59 заявили про 49 загиблих та 7 поранених і зазначили, що дані уточнюються.

За даними слідства, армія РФ близько 13:25 влучила в сільський кафе-магазин. Досудове розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"Усі профільні служби працюють на місці чергового терору проти мирного населення, вчиненого російським агресором. Росія понесе відповідальність. Зло буде покарано", – йдеться в заяві.

Зі свого боку міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що на момент вибуху в селі Гроза люди були в кафе на поминках. Кафе та магазин повністю зруйновані.

"Там були поминки за померлим односельцем. Загалом у селі 300 мешканців, по одному з кожного двору були на поминках", – сказав він в ефірі телемарафону.

За словами Клименка, під руїнами ще можуть бути люди. 29 осіб з 49 загиблих ідентифіковано. На місці працює мобільна криміналістична лабораторія.

Згодом глава МВС заявив, що кількість загиблих у селі Гроза зросла до 50. За попередніми висновками, по закладу вдарили ракетою "Іскандер".

На чергову жахливу атаку РФ відреагував президент України Володимир Зеленський.

"Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт", – написав глава держави у соцмережах.

Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких, і наголосив, що російський терор необхідно зупинити.

"Усі, хто допомагає Росії обходити санкції, – злочинці. Усі, хто підтримує Росію досі, підтримує зло. Цей і подібні теракти потрібні Росії лише для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу", – заявив президент.

Речниця Харківської ОВА Олена Шаповал сказала "Суспільному", що ракетний удар по Грозі став наймасовішим за кількістю загиблих на території Харківщини з початку повномасштабного вторгнення.


Окупанти вдарили по кафе-магазину під Куп'янськом, де проходили поминки: загинули 50 людей, серед жертв – дитина. Відео і фото 18+
Окупанти вдарили по кафе-магазину під Куп'янськом, де проходили поминки: загинули 50 людей, серед жертв – дитина. Відео і фото 18+

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: