Завантаження ...
banner
banner

Німеччина замовла для України 150 тис. артснарядів: коли вони будуть у нас?

Німеччина замовла для України 150 тис. артснарядів: коли вони будуть у нас? фото

Німецький збройовий концерн Rheinmetall у вівторок повідомив про чергове замовлення від збройних сил Німеччини на постачання понад 150 тисяч артилерійських боєприпасів. Хоча замовником є уряд Німеччини, всі боєприпаси призначені для України.

Про це повідомляє сайт компанії. Вартість замовлення не розкривається.

Замовлення є третім у межах рамкової угоди на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів, яку Rheinmetall уклав у липні. Угода, яка діятиме до 2029 року, передбачає постачання на потенційну суму близько 1,2 мільярда євро.

Згідно з чинним замовленням, Rheinmetall повинен надати понад 100 тисяч 155-мм снарядів, а також додаткові осколково-фугасні снаряди DM 121.

"Хоча замовником є уряд Німеччини, всі боєприпаси призначені для України", – уточнює концерн і додає, що перші "десятки тисяч" снарядів будуть виготовлені до кінця цього року, а решта – вже 2024-го.

Вартість замовлення не розкривається, але в Rheinmetall кажуть, що йдеться про "суму в сотні мільйонів євро в середньому діапазоні".

Як повідомляв OBOZREVATEL, Rheinmetall офіційно відкрив в Угорщині завод з виробництва бойових машин піхоти Lynx, які, зокрема, будуть використовуватися під час контрнаступі ЗСУ. Виробництво почало працювати у місті Залаегерсег.

А 1 серпня розпочалося будівництво нового заводу збройового концерну Rheinmetall у громаді Веце, розташованій у німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія. Цей завод призначений для деталей фюзеляжу сучасного винищувача F-35, розробленого компанією F-3.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: