Завантаження ...
banner
banner

В Іспанії розповіли про нову партію допомоги Україні

В Іспанії розповіли про нову партію допомоги Україні фото

Українські військові отримають ще шість нових пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk від Іспанії. Країна також передасть нам артилерійські 155 та 105 мм снаряди, важкі кулемети та проведе навчання 4 тисяч захисників України.

Про підтримку Києва розповіла пресслужба іспанського Міністерства оборони. Відомо, що пускові установки будуть інтегровані в американську батарею.

На території Іспанії військовослужбовців Сил оборони України навчатимуть керувати й обслуговувати ЗРК HAWK. Тренування розпочнуться вже з цього листопада.

"Ми виконуємо роботу з навчальної підготовки в Толедо та в інших містах Іспанії. Близько 2 тисяч українських солдатів вже проходять підготовку в Іспанії. Ми розраховуємо в результаті підготувати до 4 тисяч", – сказала глава іспанського МО Маргарита Роблес.

Вона уточнила, що, як очікується, важкі кулемети використовуватимуть мобільні групи, щоб збивати російські дрони. Роблес наголосила: держава-агресор Росія продовжує переозброюватися безпілотниками, які вона отримує за допомогою інших.

Керівниця відомства підтвердила, що ЗСУ вже було відправлено польові пайки. Незабаром в Україну доставлять електрогенератори та водолазні компресори, а також елементи зимового спорядження для військових.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: