Завантаження ...
banner
banner

КНДР надала росії понад тисячу контейнерів із боєприпасами – Білий дім

КНДР надала росії понад тисячу контейнерів із боєприпасами – Білий дім фото

З 7 вересня по 1 жовтня Північна Корея передала Росії 1000 контейнерів з військовим обладнанням та боєприпасами. Раніше Північна Корея заперечувала надання зброї Москві.

Про це повідомляє видання АР. США звинуватили Північну Корею в тому, що вона раніше постачала Росії боєприпаси, артилерійські снаряди та ракети

За інформацією Білого дому, поставки відбулися між 7 вересня і 1 жовтня. Зі складу у Північній Кореї зброю спершу завантажували на російське судно, а звідти залізницею переправляли через усю Росію у Краснодарський край.

Журналісти отримали інформацію від координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі.

"Ми маємо інформацію, що Північна Корея поставила Росії зброю для застосування в Україні. КНДР надала Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів. Сьогодні ми публікуємо малюнок, що зображує пересування контейнерів", – заявив Кірбі.

США звинуватили Північну Корею в тому, що вона раніше постачала Росії боєприпаси, артилерійські снаряди та ракети. Раніше Північна Корея заперечувала надання зброї Москві.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що очільник ГУР Кирило Буданов повідомив, що Північна Корея ще півтора місяця тому почала передавати Росії боєприпаси. Зокрема, окупаційні російські війська отримали від Пхеньяна снаряди для гармат і РСЗВ "Град".

Сполучені Штати уважно стежать за результатами зустрічі лідерів РФ і Північної Кореї. США готові без вагань запровадити нові санкції в разі, якщо обидві країни підуть на чергове порушення обмежень щодо передачі зброї.

Офіційний Лондон звернувся до північнокорейського лідера Кім Чен Ина із закликом припинити переговори з російським диктатором Володимиром Путіним про можливе постачання зброї РФ для подальшого продовження війни в Україні.



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: