Завантаження ...
banner
banner

Джо Байден планує попросити у Конгресу $100 млрд для допомоги Україні та Ізраїлю

Джо Байден планує попросити у Конгресу $100 млрд для допомоги Україні та Ізраїлю фото

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден нібито планує попросити у Конгресу додаткове фінансування для України та Ізраїлю. Йдеться про загальний пакет допомоги на суму близько $100 млрд.

Крім того, цей пакет буде розрахований на фінансування безпеки кордонів та допомогу країнам Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема Тайвань. Про це у вівторок, 17 жовтня, повідомило видання Bloomberg із посиланням на джерела.

Як стверджує видання, група законодавців запропонувала адміністрації американського президента розробити спільний пакет для двох країн, щоб заручитися підтримкою республіканців.

У матеріалі йдеться про те, що допомога Ізраїлю, який зазнав нападу терористів угруповання ХАМАС на початку жовтня, має широку підтримку обох партій у Конгресі США. Однак допомога Україні для боротьби з повномасштабним вторгненням Росії, яке триває з лютого 2023 року, "насилу заслужила на підтримку республіканцями в Палаті представників".

"Група законодавців, які підтримують додаткову допомогу Києву, на початку цього місяця запропонувала адміністрації розробити спільний пакет допомоги Ізраїлю та Україні, сподіваючись подолати опозицію республіканців", – пишуть журналісти.

Джерело, знайоме із зусиллями Білого дому щодо координації запиту, сказало, що деталі пакету все ще опрацьовуються, і підкреслило, що сума покриє весь фінансовий рік. Попередній запит адміністрації Байдена, який включав допомогу Україні у розмірі $24 млрд, охоплював лише тримісячний період.

У Bloomberg додали, що будь-який запит Білого дому має дочекатися, доки законодавці Палати представників оберуть нового спікера після усунення Кевіна Маккарті з посади. Будь-які заходи щодо витрат мають бути спершу ухвалені Палатою представників.

"Сам масштаб і вимоги пакету, найімовірніше, викличуть спротив у Палаті представників, де розбіжності Республіканської партії щодо скорочення витрат та іноземної допомоги відіграли свою роль у боротьбі спікерів. Конгресмен Джим Джордан, провідний кандидат на посаду наступного спікера, скептично ставиться до нової допомоги Україні, а консерватори у Палаті представників вимагають, щоб пакет допомоги Ізраїлю не був прив'язаний до подальшої допомоги Києву", – зазначили журналісти.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше видання The Telegraph писало, що Байден планує запросити у Конгресу найбільший пакет фінансової допомоги для України. Очікується, що її розмір становитиме рекордні $100 млрд.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: