Завантаження ...
banner
banner

За порушення комендантської години пропонують штрафи до 17 тисяч гривень: подробиці

За порушення комендантської години пропонують штрафи до 17 тисяч гривень: подробиці фото

В Україні можуть встановити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. Пропонується ввести штрафи для громадян від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5 тис.-17 тис. грн).

Для бізнесу штрафи будуть більшими від 3000 до 6000 мінімумів (51 тис.-102 тис. грн). У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроєкт.

Як зазначається, мета законопроекту – встановити адмінвідповідальність за порушення комендантської, та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

"Порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що наразі санкція статті передбачає штраф від 136 до 255 грн, або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи від 1 до 2 місяців, або адміністративний арешт до 15 діб.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, в Україні хочуть штрафувати заклади, які працюють вночі, порушуючи комендантську годину, запроваджену через війну з РФ. Правоохоронці пропонують встановити для порушників значні штрафи від 34 до 680 тис. грн.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: