Завантаження ...
banner
banner

Аліменти від своїх дітей: літній українець відсудив у доньки чверть її доходу до кінця життя

Аліменти від своїх дітей: літній українець відсудив у доньки чверть її доходу до кінця життя фото

Таращанський районний суд на Київщині зобов'язав жінку до кінця життя віддавати її батькові чверть усіх своїх доходів. Позов із такою вимогою подав сам батько, який стверджує: він потребує допомоги, а дочка ніяк не допомагає.

Про це йдеться у матеріалах справи №2/379/268/23. Так, у вересні 2023 року українець подав до суду проти своєї доньки з вимогою призначити йому аліменти. Свій позов він пояснив тим, що пенсію витрачає на ліки і ледве вистачає на харчування. Живе чоловік один. А в серпні 2023-го переніс операцію, на яку витратив 25 тис. грн.

Більшу частину пенсії витрачає на ліки, тому на харчування йому ледве вистачає коштів. У зв'язку з чим просить суд стягнути з дочки на його користь аліменти у розмірі чверті її місячних доходів для підтримки матеріального становища, здоров'я та життя.

Відповідно до Сімейного кодексу, діти зобов'язані утримувати своїх батьків, якщо вони потребують такої допомоги. При цьому, згідно зі статтею 204 СК України, щоб звільнитися від обов'язку утримувати своїх батьків, потрібно, щоб самі батьки ігнорували батьківські зобов'язання.

"Суд дійшов висновку про стягнення з відповідача на користь позивача аліментів у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісяця, починаючи з 01.09.2023 та довічно", – йдеться у матеріалах справи.

Як раніше писав OBOZ.UA, в Україні вже з 1 січня перерахують пенсії. Підвищення стосуватиметься трьох груп українців на заслуженому відпочинку.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: