Завантаження ...
banner
banner

Слова від чоловіка до жінки "ти сама у всьому винна": чому та що робити

Чоловіки роблять нам капості, ще потім і кажуть: «Ти сама в усьому винна!» Розглянули це питання на жіночій раді. Радилися Валентина ОСТЕРСЬКА (В.О.), Олена ГОБАНОВА (О.Г.), Ольга МАКУХА (О.М.), Ольга САМСОНЕНКО (О.С.), Тамара КРАВЧЕНКО (Т.К.), Юлія СЕМЕНЕЦЬ (Ю.С.) Валентина СЕПЕРОВИЧ (В.С.). З’ясували, що капості бувають крупні, середні та дрібні. Висновки з власного і чужого досвіду.


Крупні капості


В.О. Крупна пакість — це викрасти або відсудити дитину. У Чернігівській області п’ять-сім справ таких. Мати пише заяву, що викрав дитину. Поліція на неї дивиться як на дурепу. Як це украв, це ж його дитя. Потім, якщо в чоловіка є гроші, він виграє суд.
Згвалтування. Часто вважають: сама дала. Сама винна. Спровокувала. А насправді не так. Чоловік фізично сильніший, примушує.
Т.К. Погрожують і застосовують силу, коли жінка працює. В Олени Гобанової вирвали з рук і розбили диктофон у Новгороді-Сіверському, — згадуємо разом пригоди журналісток редакції. — Марині Забіян погрожували фізичною розправою за правдиву інформацію. Аліну Сіренко обіцяли вивезти в ліс розібратися. Перелік можна продовжувати…
О.М. Сексуальні домагання на роботі. Перед вторгненням ми всі писали, як воєнком домагався підлеглої. Хапав за попу, груди. Ліз цілуватися. А не так давно все місто і відео подивилося, до чого керівник медичного закладу змушує медсестру під час робочого дня. Чи був широкий громадський осуд таких дій? Воєнкома звільнили, а про медика сказали: «Подумаєш. В усіх лікарнях так. Медсестра — це друга дружина». Це дикість і жах.
В.С. Доводять до звільнення. У садочку був випадок. Батько нахилився над новою вихователькою. Її (!) відразу звільнили.
О.С. Звинувачують, що дітей немає. «Це ти винна.» — «Зроби аналіз сперми». «А для чого? У мене все в порядку». А потім виявляється, що справа саме в сперматозоїдах.
О.М. У багатьох випадках люди домовляються, роблять ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення) і живуть спільно далі. Якщо не вдається зачати дитину, розводяться. В іншому шлюбі діти вдаються.
О.Г. Забирають після розлучення речі. Перед новим роком приходжу, перерито все і телевізора немає. Прийшов і забрав. Дитина заснула, я прикрашаю ялинку, а сльози душать — узяв і виніс. Коли купила новий, сказав: «Думаєш, я тобі в новий телевізор води не наллю? А у верхньому одязі повідрізую рукави, і не докажеш». Ліжечко дитяче забрав — вивалив постіль, вона там була складена, і виніс не питаючись. Кроватка з декретних куплена. Та в нього нові діти, йому важливіше.
О.М. Брешуть або не кажуть усього. Іноді спостерігаєш за діями і думаєш, чим вони викликані. Проходить час і ти розумієш: «Знову обдурив!».
О.С. Забороняють фарбуватися. Знаю пару, різниця у віці років 18. Їй 36, йому 54. Він забороняє фарбуватися. А волосся довге русе, до попи, і вже багато сивого. У нього є гроші — дає тільки на нігті.


Середні капості


В.С. Не допоміг вийти з лісу. Поїхали за грибами. Він розказав, як і що. Я наче за сонцем ішла, усе правильно. Але заблукала. Боже, як же вийти? Сіла і плачу. А він недалечко був і спостерігав. Ледве вибралася з гущавини. Він потім пояснив, що так учив орієнтуватися в лісі.
О.С. Окислив клавіатуру ноутбука. Сусідка працювала біля ноутбука, жувала цитруси і залишала шкурки з мандаринів, апельсинів на столі. Раз не прибрала, два не прибрала. Якось пішла спати, а чоловік встав і їй на зло поклав шкірки на клавіатуру і закрив ноутбук. Так вони всі вихідні і пролежали. Розм’якли, потекли в середину.
В.С. Заховав гаманець. У мене звичка — гаманець куди попало кидаю, а потім шукаю. Раз у машині лишила на задньому сидінні. З отриманою зарплатою, картками. Ще й гаманець був новий шкіряний. Прийшла додому, а машину він поставив у гараж. На другий день гроші шукаю, а немає! А він бачив, що гаманець на задньому сидінні! Я тиждень не знала, що робити. Попоплакала. Через тиждень приносить гаманець: «У машині був. Я тебе провчив».
О.М. Не пускають у хату. Чоловік може закрити двері і не пускати в дім. Випив, лягає спати і закриває двері. А дружина зайти не може. По вікнах тарабанить. Шукає прихистку в батьків.
О.Г. Може зачинити на балконі. Потім каже: «Ненавмисно!».
Ю.С. Якщо взимку і холодно, то пофіг — навмисно чи ні. Велика шкода.
О.Г. Жуйкою обмотав телефон. Мовляв, жую, як корова. Ще коли старша дитина була малою, я до телефону, а він обмотаний жуйкою. Розтягнув її по кнопках. Такого я не очікувала. Повіддирала жуйку. І так мені стало образливо. Або побачить, що я жую і відразу: «Плюй». Якось так сказав, а в мене й не було її. Плюнула йому в долоню, а жуйки то там немає. Помстилася.
В.О. Коли робить тобі на зло. Ти волосся підкручуєш, а воно прийшло, шнур плойки надрізало, щоб ти не бачила. І все, не працює плойка. Йому не подобається, як ти фарбуєшся — заховало чи викинуло помаду, лак для нігтів. Не подобається, як вдягаєшся — порізав панчохи.
В.О. Ревнують. Колись порвав на мені коротку спідницю. Просто розшматував її лапами!
В.С. Приховують свої доходи. Якщо загальний бюджет, то ще можна змиритися. А якщо роздільний... Багато молоді (і не тільки) мають роздільний бюджет.
О.М. Звинувачують. «Це ти винна», воно постійне. Будь у чому. Навіть якщо ракети російські летять, це ти винна.
Ю.С. Автомобіль зламався — це все ти винна. Бо їздила.
О.Г. Дорікають. І чим:
— роботою, багато часу там проводиш;
— чого пізно прийшла, де була;
— не вмієш готувати;
— погано виховуєш дітей;
— не вмієш прибирати;
— до матері їздиш часто;
— ти повна і страшна;
— у тебе груди висять;
— як я не подзвоню, ти жуєш;
— у тебе соціальні проблеми (типу, ти маргіналка задрипана, а він шляхтич уродзьонний!);
— діти не схожі на мене.
О.С. Про дітей — то взагалі окрема тема. Батьки дитини кароокі, старший в їхню породу, а менший — світлий, блакитноокий.Чоловік посварився і пішов з дому. Рік не було, поїхав до батьків. А в неї дальній родич — копія цього малого.
Т.Г. Знаєте анекдот:
Їдуть двоє в тролейбусі. Дивляться на жінку в «Мерсі»:
— От дурепа, ну й дурепа, дивись, як вона їде.
У «Мерсі», але дурепа, бо ти жінка.
О.М. Висміюють. Можуть насміхатися з нас перед друзями або колегами.
В.С. Обзиваються. Жінка за кермом — о, чапа за рульом.
Т.К. Стрижуть дітей без згоди. Ідеш на роботу, було янголятко, повертаєшся — сидить жабенятко.


Дрібні, але неприємні


В.О. Дрібні пакості — суто побутові. Від них страждає кожна жінка. Коли чоловіки обсцикають унітаз, не опускають кришку. Не кладуть шкарпетку в шкарпетку — пари не знайдеш (дехто вважає, що це повинна робити дружина). Або п’є чай воно і ставить порожню чашку на полірований стіл, лишається відбиток-кружальце. Не прибирають за собою посуд зі столу. Харкають — це капець. Якщо навіть 20 років у шлюбі, таке вибішує. Шукають речі. Де шкарпетки? Де те, де інше? Тобі 60, а ти не знаєш, де що в домі лежить.
Т.К. Залишають у тарілці трохи їжі.
Ю.С. Роззуваються, а взуття кидають перед самими дверима — усі чіпляються.
О.Г. Просила відремонтувати навушники. А йому чи не було коли, чи не хотів. Дивлюся, а вони вже в сміттєвому відрі. Майже нові. Я ніколи його речей не викидаю!
Із взаємних капостей — скручений папірець (чеки, талони) кидаєш кудись. Ми скручуємо та у взуття:). Взуваєш, а там папірці. Трохи бісить, трохи смішно.
О.М. «Читай інструкцію». Коли розбираюсь, як що вмикати. Не хочуть закатувати банки. Не хочуть чистити рибу. Приносять, а чистити — ні. Якось чоловік приїхав з риболовлі і каже дружині: «Чисть». А вона: «Сам чисть». До того долаялися, що вона всю рибу викинула в унітаз. Результат — увесь дім, п’ять поверхів, без води.
В. С. Посуд мити не хочуть.
О.М. Не хочуть точити ножі.
Т.К. Потребують уваги, коли діти маленькі. Тут малий кричить, а тут йому щось треба в першу чергу. Не хоче гуляти з дитиною. Не хоче міняти підгузки.
О.М. Просять їсти після 23.00. Деякі просять їжу в ліжко і їдять в ліжку. Встановила правило — після 23.00 ідеш і береш їжу сам. Або сам готуєш, шукаєш її.
В.О. Не хоче, щоб жінка водила машину. Ти за кермом, а він поруч кричить: «Я боюсь, я боюсь!!!»
В.С. Не хоче помагати носити сумки. Вона йде по базару, тягне сумки, а він з порожніми руками.
О.М. Не хочуть відчиняти багажник. Банки. Шампанське. Палять чайники!
В.С. Поставить картоплю. Вона булькає, заливає плиту, а миє жінка.
О.М. Курять в машині. Курять поблизу жінок і дітей. І на зупинках, і в під’їзді. Іде перед тобою по вулиці і димить вонючу цигарку. Можуть курити навіть у квартирі. У під’їзді серед ночі.
В.Т. Призначають зустріч, і коли ти, розфуфирена, летиш, скасовують її.
Лишають в холодильнику порожні упаковки. Ковбаску виїло, а упаковку лишило. Молоко випило — пляшка стоїть. Ну це ж не важко викинути.
Т.К. Або в хлібниці порожні пакети. Хліб витяг, пакет лишив, і так щоразу.
О.Г. Поправляють мову. Колись перший чоловік постійно мене виправляв: не шо чи що, а что. А тепер сам українською говорить.
Квітка була. Агава. Широке красиве листя. Ніби нікому й не заважала на кухонному столі. Він узяв і відірвав листок. Я образилася. Лягли спати, він до мене. А я йому й нагадала, що через квітку не можу заспокоїтися. Він підривається — гуп, гуп, — гупає в кухні. Дивлюся, квітки немає. Полетіла разом із вазоном з 11 поверху. Імпульсивно вийшло. Але він знав, що мені буде боляче.

Отже, чому жінки дозволяють чоловікам так із собою поводитись?

1. Жаліють.
2. Люблять.
3. Бояться.

Якщо немає вже ні страху, ні любові, ні жалості, стосункам капець. Якщо сил на розрив ще бракує, відповідайте на все пофігізмом. Ну, говорив таке, і що? Ну, зробив капость, і що? Подивіться на себе і скажіть: «Я маю право на все. Така прекрасна жінка, як я, заслуговує лише найкращого. Бовдуру пощастило, що він зі мною. Мені на нього плювати».

Фото: кадр із фільму «Блондинка на драйві»

Протокол зборів вела Тамара КРАВЧЕНКО

Джерело: Весть

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: