Завантаження ...
banner
banner

Частину студентських стипендій скасують, а іншу - збільшать виплати: подробиці від МОН

Частину студентських стипендій скасують, а іншу - збільшать виплати: подробиці від МОН фото

Заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький розповів, що студентам, які перебувають за кордоном, можуть скасувати стипендії. Натомість будуть збільшувати або забезпечувати більшу кількість ними тих, які навчаються в Україні.

Про це Винницький заявив в ефірі телемарафону. Він підкреслив, що в першу чергу потрібно допомагати тим студентам, які залишаються в Україні і будуть відбудовувати її після завершення війни Росії проти України.

"Питання стипендіального забезпечення студентам, які перебувають за кордоном, буде перекрите, і це означатиме, що у нас буде економія коштів, яка дозволить нам збільшити стипендії для тих, які є в Україні. Ми маємо допомогти студентам, які навчаються в Україні, які будують нашу країну разом з нами, щоб вони дійсно мали можливості вчитися", – сказав заступник міністра.

Нині Міносвіти, за зверненням президента України, мають провести аналіз кількості студентів, які перебувають за кордоном. Таким чином, ті, хто навчається на бюджетній формі, зможуть зробити вибір, чи будуть вони навчатись далі, перебуваючи за кордоном, проте вже за свій кошт. Виницький наголосив, що в першу чергу стипендія призначена для тих студентів, професії яких будуть потрібні для перемоги та відбудови України.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: