Завантаження ...
banner
banner

Співачку Джамалу оголосили в розшук на росії

Співачку Джамалу оголосили в розшук на росії фото

Відома українська співачка кримськотатарського походження Джамала оголошена в розшук у країні-терористці. Міністерство внутрішніх справ Росії розшукує народну артистку України за кримінальною статтею.

Про це йдеться у базі відомства, фрагмент з якої розповсюдили російські пропагандистські ЗМІ. За якою саме статтею МВС РФ розшукує українську співачку – невідомо, проте робить це з жовтня 2023 року.

Імовірно, Сусана Джамаладінова (справжнє імʼя виконавиці), як і більшість фігурантів подібних списків, звинувачується в "поширенні фейків про російську армію", що в цивілізованому світі розшифровується як розповсюдження правди про воєнні злочини російських окупантів. Саме таку інформацію отримали пропагандисти у правоохоронних органах РФ. 

Джамалу, яка кричала

Варто зауважити, що в листопаді цього року Джамала була заочно заарештована російським судом. Крім того, ще у квітні 2022-го вона увійшла до списку українських артистів, яким заборонено в'їзд до Росії на 50 років.

Сама співачка поки ніяк не відреагувала на свій новий статус.


Фото: Джамала. Джерело: Інстаграм Джамали

Варто зауважити, що Джамала зажди була для росіян кісткою в горлі. Саме вона у 2016 році виборола перемогу на Євробаченні зі своєю потужною ліричною композицією "1944" про депортацію кримських татар. Тим самим завадила здобути перше місце представнику Росії Сергію Лазарєву, який по балах також претендував на кришталевий мікрофон. А у 2023 році співачка виступила на відкритті грандіозного фіналу Євробачення, де також виконала невеликий фрагмент своєї переможної пісні. Свій виступ вона закінчила вигуком "Слава Україні! Героям Слава!", що було дуже ризиковано, враховуючи правила конкурсу. Як пізніше зізналася сама зірка, вона нікому не говорила про свої наміри прокричати ці слова, адже боялася, що зрештою їй заборонять або якось завадять це зробити. 


Як писав OBOZ.UA, раніше відома українська ведуча Маша Єфросиніна потрапила до списку терористів та екстремістів РФ. Крім того, картка зірки, яка активно розповідає світовій громадськості правду про злочини російських окупантів в Україні, з'явилась у базі розшуку МВС Росії. Усі подробиці – в матеріалі.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: