Завантаження ...
banner
banner

Суд виніс вирок Остапу Ступці за ДТП у Києві: подробиці

Суд виніс вирок Остапу Ступці за ДТП у Києві: подробиці фото

Голосіївський райсуд міста Києва визнав винним українського актора Остапа Ступку в справі про скоєння аварії 4 квітня в столиці у нетверезому стані. Йому призначили покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки.

Також з зірки стягнуть близько 10 тисяч гривень, які були витрачені на експертизи, і заберуть водійські права на 8 років. Про це повідомили кореспонденти Суспільного.

Впродовж трьох років актор зобов'язаний з'являтися у спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт, пише видання.

Актор вважає рішення несправедливим. Адвокати зірки готують апеляцію.

"Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом'якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально – це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна", – сказав актор.

Нагадаємо, минулого засідання Ступці висунули звинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження у потерпілого. Прокурори в суді попросили про покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Як стало відомо OBOZ.UA, прокурори також планують оскаржувати рішення суду.

"Суд ухвалив вирок – визнав його винним за статтею, яка йому інкримінується, і призначив покарання у вигляді 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років. Прокуратура оскаржуватиме це рішення оскільки ми просили про реальне покарання у вигляді позбавлення волі. Ми не погоджуємося і будемо вносити апеляцію", – сказали OBOZ.UA в Київській міській прокуратурі.

Потерпілий на імʼя Ярослав, якого шпиталізували після ДТП, розповів, що три дні провів непритомний у реанімації, переніс операцію та продовжує лікування. Зі слів водія Mitsubishi, в який врізався Range Rover актора, він бачив винуватця всього кілька разів.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: