Завантаження ...
banner
banner

Українські водії на знак протесту почали блокувати дороги у Польші (Фото)

Українські водії на знак протесту почали блокувати дороги у Польші (Фото) фото

У вівторок, 28 листопада у відповідь на блокування кордону польськими перевізниками українці організували стихійне перекриття доріг в польських містах. Через це у Перемишлі та на під’їзді до прикордонного міста Медика утворились гігантські затори, - пише Обозреватель.

Про це повідомило RMF24. На гарячу лінію польської радіостанції цілий день надходили повідомлення від слухачів про акцію українських водіїв.

"Зараз я в дорозі з Перемишля до Медики. Українські водії протестують, перекрили два переходи", – йдеться в одному з телефонних повідомлень.

"Вони ходять по пішохідних переходах, тому, якщо можете, об'їжджайте цю ділянку дороги", – розповів інший слухач.

Одна з таких акцій українців пройшла на кільцевій розв'язці Леха Качинського в Перемишлі. Це східна околиця міста. Там проходить державна дорога № 28, яка веде до прикордонного переходу в Медиці.

На знак протесту проти блокування кордону українські водії перекрили дороги в Польщі. Фото і відео

В поліції Перемишля повідомили, що група з близько 30 осіб час від часу – на кілька хвилин і довше – заходила на пішохідні переходи, блокуючи рух.

За таким же сценарієм проходив і сам протест у Медиці.


Польський активіст Марцін Осовський опублікував відео з траси 28 Перемишль – Медика."У відповідь на страйк перевізників українці організували стихійну блокаду доріг на польському боці. Жителі Перемишля скаржаться на значні труднощі. Потрібні термінові переговори між представниками наших країн", – прокоментував події активіст.

Нагадаємо, польські водії вантажівок блокують прикордонні переходи на кордоні з Україною з 6 листопада. За словами міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, блокаду кордону влаштував не польський уряд, а "конкретна асоціація та невелика кількість перевізників". Українські перевізники підтверджують: блокування кордонів підтримала лише одна асоціація польських перевізників, яка раніше активно працювала з РФ.

Як повідомляв OBOZ.UA, шантаж польських ультраправих на кордоні України стає дедалі гострішим. З 27 листопада польські протестувальники вкотре розширили акцію протесту – тепер пункт пропуску "Медика – Шегіні" заблоковано цілодобово. Загалом деякі водії на кордоні провели у багатокілометрових пробках уже два тижні.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: