Завантаження ...
banner
banner

Енергетики наполегливо просять українців заощаджувати електроенергію: у чому причина

Енергетики наполегливо просять українців заощаджувати електроенергію: у чому причина фото

Українців просять заощаджувати електроенергію. Це потрібно для того, щоб не виник дефіцит в енергосистемі через поступове похолодання, яке прогнозують синоптики вже цього тижня,- повідомляє 0462.ua.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укренерго.

«Синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня. Пов’язане з цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в системі. Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію», - йдеться в повідомленні.

В «Укренерго» додають, що ситуація в енергосистемі залишається складною. Зокрема, вчора, 3 грудня, середньодобова температура була на 1,5 °C вище, ніж у попередню неділю, 26 листопада.

«Попри стабільну температуру, вечірній максимум споживання вчора був на 3,5% вище, ніж у попередню неділю 26 листопада. Головна причина - знижене споживання 26 листопада через масові знеструмлення споживачів на півдні в минулі вихідні», - додають енергетики.

Як правильно економити електроенергію?

Як раніше розповідали енергетики, важливо більш вибірково споживати світло до 18:00. При цьому, за їхніми словами, економне споживання не означає, що потрібно вимкнути все в будинку та сидіти у темряві.

«Досить вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне і уважно поставитися до того, як ви користуєтеся потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір і вночі після 18:00», - пояснюють вони.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: