Завантаження ...
banner
banner

Нова податкова система в Україні: коли запустять реформу

Нова податкова система в Україні: коли запустять реформу фото

Всі основні податки в Україні будуть приведені у відповідність до законодавства ЄС. Проте говорити про конкретні терміни проведення податкової реформи поки неможливо – у самій Верховній Раді очікують, що це станеться лише "після війни",- пише obozrevatel.

Про це повідомив голова комітету з податків Данило Гетманцев ("Слуга народу"), повідомляє delo.ua. Він зазначив: зокрема, очікується відмова від блокування податкових накладних, замість яких будуть запроваджені європейські механізми контролю.

"Вони будуть не менш жорсткими і точно не дозволять зловживати ПДВ. І так щодо інших податків. Ми приведемо наше податкове законодавство у повну відповідність до законодавства ЄС", – розповів Гетманцев.

При цьому він наголосив: конкретних термінів проведення цієї реформи поки що не окреслено. Проте загалом очікується, що її здійснять "вже після війни".

Водночас нардеп акцентував: т.зв. реформу "10-10-10", яка передбачала зниження податкових ставок, точно не проводитимуть. "Ні", – відповів він на запитання, чи буде реформа "10-10-10".

Раніше ж, до речі, Гетманцев уже виступав із різкою критикою цієї ініціативи. Тоді він назвав її та інші подібні ініціативи "божевільними дискусіями", а їхніх авторів – "податковими диверсантами".

"Я щасливий, що всі ці божевільні дискусії про скасування податків, про зміни податків, про скасування ЄСВ – всі ці дискусії, від яких тхне диверсією, припинилися, і на сьогодні в нас є чіткий дороговказ у законодавстві: ми повинні створити найбільш сприятливі для України умови перехідного періоду на шляху до Європи", – наголошував нардеп.

Як повідомляв OBOZ.UA, українські компанії ухиляються від сплати податків різними способами. Одна зі схем – завезти на митну територію країни товари за значно заниженою вартістю, легально реалізувати лише частину – у межах суми ввізного ПДВ, – а решту продати нелегально за готівку.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: