Завантаження ...
banner
banner

Росія запустила ракети з Ту-95 по Україні: подробиці атаки

Росія запустила ракети з Ту-95 по Україні: подробиці атаки фото

Вранці п’ятниці, 8 грудня, в більшості областей України оголосили повітряну тривогу через ракетну загрозу з боку РФ. Ворог вперше за майже 80 днів підняв у небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ, закликавши українців перебувати в укриттях. Згодом у регіонах вже працювали сили ППО, йшлося про збиття цілей на підльоті до Києва.

За даними моніторингових каналів, загалом дев’ять бортів ворожих Ту-95МС запустили кілька груп ракет. Перші з них зайшли в повітряний простір України зі сходу.

Так, станом на 06:50 тривога поширилася на всі східні, південні регіони та центр країни.

Росія вперше за майже 80 днів запустила ракети з Ту-95 по Україні: на Київщині працювала ППО, на Дніпропетровщині є загиблий

"Перша група ракет в Харківській області в напрямку Дніпропетровщини (Дніпро/Павлоград). Курс може змінюватися. Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги", – заявили в ПС ЗСУ.

Telegram-канал "Николаевский Ванек" сповістив, що ворог запустив ракети з району Енгельса.

Не ігноруйте тривогу, працюватиме ППО проти російських ракет", – також звернувся до українців голова ОПУ Андрій Єрмак.

Після 07:00 зазначалося, що російські ракети змінили напрямок на захід України, їх фіксували в Полтавській і Кіровоградській областях. Водночас на Харківщині вже повідомляли про вибухи.

Росія вперше за майже 80 днів запустила ракети з Ту-95 по Україні: на Київщині працювала ППО, на Дніпропетровщині є загиблий

Україна під атакою ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 вперше за майже 80 днів. Дві групи ракет зайшли у повітряний простір зі сходу, рухаються в напрямок північного заходу", – заявив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

У цей час проліт ракет уже фіксувався в Київській області, а тривога поширилася майже на всю Україну. На околицях столиці працювала ППО.

За деякими даними, протиповітряна оборона збила дві ракети на підльоті до Києва.

Росія вперше за майже 80 днів запустила ракети з Ту-95 по Україні: на Київщині працювала ППО, на Дніпропетровщині є загиблий

Після 08:20 почалися відбої повітряної тривоги для заходу й центру країни, тоді як для сходу й півдня небезпека залишалася.

Як повідомляв OBOZ.UA, вночі 8 грудня Росія атакувала Україну сімома дронами-камікадзе та шістьма ракетами С-300. Сили ППО збили п’ять "Шахедів". На жаль, ворожі ракети влучили по Харківщині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: