Завантаження ...
banner
banner

Польська прокуратура розслідує загибель української породіллі: подробиці

Польська прокуратура розслідує загибель української породіллі: подробиці фото

28-річна породілля з України у польському місті Острув Великопольський. Після кесеровго розтину дитину вдалося врятувати, а жінка, на жаль, загинула, - пише obozrevatel.com.

Справу розслідує місцева прокуратура. Про це повідомив її речник Мацей Мелер, пише Укрінформ.

"Завдання прокуратури – з’ясувати причини цієї трагічної події", – наголосив він.

Мелер розповів, що прокуратура вже запросила необхідні документи з різних відділів лікарні, провела допити свідків, розпорядилася провести судово-медичну експертизу та створила групу експертів, які вивчатимуть правильність дій лікарів.

За даними медіа, українка потрапила до лікарні у важкому стані 11 грудня. Їй провели кесарів розтин. У новонародженого хлопчика є ознаки гіпоксії, він перебуває у стані середньої тяжкості. Після операції стан жінки продовжив погіршуватися, внаслідок чого 13 грудня вона померла.

Нагадаємо, у листопаді у Польщі сталася смертельна ДТП за участю українців. Мікроавтобус, у якому перебували до десяти громадян України, врізався у дерево на узбіччі. Дві жінки та шестирічна дитина загинули унаслідок аварії, решту пасажирів було госпіталізовано.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Вперше з березня 2023 року в Польщі зросла кількість українських біженців, які перебувають під тимчасовим захистом. На кінець жовтня ця цифра перевищила 957 тис. осіб, що свідчить про зміну нинішньої тенденції до зниження.

– Польща втратила першість серед країн Європи за кількістю українських біженців, поступившись місцем Німеччині, саме внаслідок переїзду туди українців із Польщі. Очевидно, однією з ключових причин міграції стала суттєва різниця в розмірах соцвиплат.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: