Завантаження ...
banner
banner

Трамп ймовірно не стане президентом США: подробиці

Трамп ймовірно не стане президентом США: подробиці фото

Дональд Трамп став першим в історії кандидатом у президенти США, якого визнали таким, що не має права очолювати Білий дім, - пише tsn.ua.

Верховний суд американського штату Колорадо ухвалив рішення виключити Дональда Трампа зі списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії наступного року через його роль у подіях 6 січня 2021 року.

Відповідне рішення суд був виніс у вівторок ввечері за місцевим часом, інформує CNN.

Таким чином, Дональд Трамп став першим в історії кандидатом у президенти США, якого визнали таким, що не має права очолювати Білий дім.

Повідомляється, що суд за невеликої переваги голосів (4:3) дійшов висновку, що Конституція забороняє претенденту на висунення від Республіканської партії 2024 року з'являтися у виборчому бюлетені через його роль "у підбурюванні до насильства проти уряду США".

Постанова суду стосується лише республіканських праймеріз у штаті Колорадо, які відбудуться там 5 березня, але відповідне рішення може значно вплинути на статус Трампа на загальних виборах 5 листопада.

В свою чергу захист Дональда Трампа заявив, що рішення суду є помилковим та недемократичним. Також захист Трампа обіцяє подати апеляцію у Верховний суд США.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: