Завантаження ...
banner
banner

Чи будуть призивати українських чоловіків з-за кордону

Чи будуть призивати українських чоловіків з-за кордону фото

У Міноборони України заперечили, що планують призивати на службу українських чоловіків, які наразі перебувають за кордоном. 
Там заявили, що журналісти "змістили акцент", цитуючи міністра Рустема Умєрова.

Про це повідомив начальник управління преси та інформації Міноборони Міноборони Ілларіон Павлюк у коментарі українським ЗМІ. За його словами, Умєров у цілому говорив про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська.

"Ніяких обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає", – прокоментували в Міноборони.

Як заявили західні ЗМІ, Умєров розповів, що, швидше за все, призов із-за кордону відбуватиметься у форматі запрошення, але нібито анонсував санкції за відхилення військовозобов'язаних поза Україною.

"Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно", – процитували німецькі журналісти голову Міноброни України.

Як повідомляв OBOZ.UA, військове командування України розглядає можливість мобілізації на передову до пів мільйона чоловіків, але фінансових та політичних умов для цього ще не визначено. Президент Володимир Зеленський назвав це "чутливим питанням".

Крім того, Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

Нагадаємо також, у Раді готуються запровадити зміни до процесу мобілізації. Частина чоловіків, які мають право на відстрочку, можуть його втратити. Повістки можуть почати вручати викладачам, студентам, силовикам та іншим категоріям громадян.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: