Завантаження ...
banner
banner

Воїни світла: 22 грудня - День енергетика в Україні

Воїни світла: 22 грудня - День енергетика в Україні фото

Щороку 22 грудня в Україні відзначають День енергетика.
Цей день вважається професійним святом для працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.

Робота працівників енергетичної сфери завжди було складною та важливою.
Під час повномасштабного вторгнення РФ, наші "воїни світла" відновлювали роботу об'єктів критичної інфраструктури після ворожих обстрілів.

Пише zn.ua

День енергетика був встановлений указом президента України Леоніда Кравчука у листопаді 1993 року «на підтримку ініціативи працівників енергетики та електротехнічної промисловості України».

Минулої осені та зими російські війська завдавали постійних ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Уникнути тотального блекауту допомагала невпинна робота наших енергетиків. Так, 16 грудня 2022 року Росія завдала чергового масового ракетного удару по Україні. Під час атаки на Київ було випущено близько 40 ракет. Через обстріли росіян столиця України постраждала від екстрених відключень світла, але енергетики цілодобово працювали над тим, щоб відновити роботу системи.

21 вересня 2023 року відбувся перший за останні півроку удар по енергетичній інфраструктурі. Зокрема було пошкоджено енергетичний об’єкт в Рівному, а частина Рівненського району опинилась без світла. Наші енергетики докладали великих зусиль, щоб відновити енергопостачання.

В Києві поки важко уявити, що країна балансує на межі відключень електрики. Але виробленої енергії не вистачає, і за перші два тижні грудня "Укренерго" уже разів сім зверталася по аварійну допомогу електроенергією до сусідів із Євросоюзу. Про які процеси це свідчить і на що українцям розраховувати у зимові місяці, читайте в статті Ігора Маскалевича "Україна на межі відключень електрики, а її імпорт нормально так і не запрацював" на ZN.UA.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: