Завантаження ...
banner
banner

Услід за "Москвою": Повітряні сили здійснили вдалу атаку на десантний корабель "Новочеркаськ"

Услід за "Москвою": Повітряні сили здійснили вдалу атаку на десантний корабель "Новочеркаськ" фото

Українські Повітряні Сили відпрацювали по порту Феодосії, - повідомляє Суспільне.

Про це повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

"А флоту на Росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ – крейсером "Москва", прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ"", — написав командувач.

Микола Олещук подякував пілотам Повітряних Сил ЗСУ та усім причетним за філігранну роботу.


Як повідомили у Повітряних Силах, близько 02.30 ночі українська тактична авіація атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Раніше жителі Феодосії у тимчасово окупованому Криму повідомили про гучні вибухи над містом та пожежу у порту. Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов заявив про "атаку" на території порту Феодосії.

Що відомо про російський десантний корабель "Новочеркаськ"

У березні 2022 року російський десантний корабель "Новочеркаськ" вже був пошкоджений ЗСУ під час удару по порту Бердянська.

Тоді у пресслужбі військово-морських сил ЗСУ повідомили про знищення у тимчасово окупованому Бердянському морському порту великого десантного корабля РФ. Спочатку повідомлялося про затоплення корабля "Орськ", згодом стало відомо, що ним виявився ВДК "Саратов".

Окрім "Саратова", пошкодження дістали кораблі "Цезарь Куніков" та "Новочеркаськ". За даними Міноборони, на "Новочеркаську" — троє загиблих та троє поранених.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: