Завантаження ...
banner
banner

У ЗСУ прокоментували новий законопроєкт про мобілізацію

У ЗСУ прокоментували новий законопроєкт про мобілізацію  фото

Законопроєкт про мобілізацію, який уряд вніс на розгляд у Верховну Раду, доопрацьовуватиметься.
Військовозобов'язані громадяни можуть не чекати повістки, а самостійно піти до територіальних центрів комплектування, аби оновити дані про себе.

При цьому на сьогоднішній день у питаннях мобілізації не відбулося жодних кардинальних змін. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами, ті чоловіки, які ще не оновили свої дані у ТЦК та СП, зобов'язані це зробити самостійно. Також представник ЗСУ наголосив, що зараз у процесі мобілізації поки що нічого не змінилося.

"На цей момент є законопроєкт, який доопрацьовуватиметься. Я вам можу сказати, як це працює все зараз: зараз нічого не змінилося. Тобто всі, хто ще не оновив свої дані в ТЦК і СП, повинні це зробити. Треба з'явитися і актуалізувати свої дані", – заявив представник ЗСУ.

Фітьо пояснив, що мобілізація в Україні відбувається за планом. Призову на військову службу підлягають військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років.

"Призовний вік військовозобов'язаних громадян 18-60 років, зараз за мобілізацією до Збройних сил від 27 років беруть, якщо немає причин для отримання відстрочки. Поки що жодних змін, все як працювало, так і працює. Мобілізація здійснюється планово", – сказав Фітьо.

Раніше повідомлялося, що згідно з новим проєктом закону, крім адміністративної та кримінальної відповідальності, українець, який уникає військової служби, може зіткнутися з матеріальними обмеженнями.

Нагадаємо, у незатвердженому варіанті законопроєкту передбачається пункт про військовий облік українців призовного віку, які перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: