Завантаження ...
banner
banner

Білорусь захищає нафтові резервуари від дронів: що сталося

Білорусь захищає нафтові резервуари від дронів: що сталося фото

На антидроновий захист двох нафтових резервуарних парків «Мозир» (сусідня із Чернігівською Гомельська область) і «Новополоцьк» (Вітебська область) білоруси мають намір витратити близько 15 мільйонів рублів (майже 5 млн доларів).

Про це повідомляє опозиційне видання «Флагшток».

Резервуарні парки в Мозирі та Новополоцьку межують із нафтопереробними заводами (ВАТ «Мозирський Нафтопереробний Завод» і ВАТ «Нафтан» біля Новополоцька).

Уперше Мозирський НПЗ вирішив закупити систему спостереження за безпілотниками після атаки на російський літак у Мачулищах у березні 2023 року. Офіційна мета закупівлі системи — моніторинг польотів БПЛА, що «загрожують безперервності технологічних процесів» на МНПЗ.

За умовами держзакупівлі МНПЗ був готовий віддати 1 700 000 рублів (близько 600 000 $) за систему, яка зможе знаходити безпілотники за допомогою оптичних, лазерних, радіолокаційних технологій і місце розташування пульта БПЛА.

Однак тоді ця закупівля не відбулася «через зміну технічного завдання предмета закупівлі». Нових закупівель на публічних сервісах онлайн закупівель МНПЗ не оголошував.

Джерело: Челайн

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: