Завантаження ...
banner
banner

Батька восьми дітей не випустили з України: чому розгорівся скандал

Батька восьми дітей не випустили з України: чому розгорівся скандал фото

Батька восьми дітей з Одеси, якого було знято з військового обліку ще 19 років тому, не випустили з України.
Прикордонники послалися на неточність у документі з ТЦК, де, за їхніми словами, "знято з обліку" необхідно замінити на "виключено з обліку". У ТЦК своєю чергою відмовилися щось виправляти.

Про випадок, який стався напередодні Нового року, 31 грудня, розповіла у Facebook дружина багатодітного чоловіка, активістка, фотокореспондентка Ірина Семкіна-Мецкер.
Мій чоловік віз жінку на пропускний пункт Паланка (кордон з Молдовою. – Ред.), і його не випустили! ...Він 2004 року був списаний із строкової служби за станом здоров'я зі зняттям з військового обліку, 2020-го його викликали повісткою, він прийшов, його знову зняли з обліку та поставили другу печатку", – написала вона.

Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал

За словами Ірини, її чоловік – єдиний годувальник у своїх чотирьох дітей, оскільки їхня мати померла, а загалом він має вісім неповнолітніх дітей. Незважаючи на всі ці обставини, на кордоні чоловікові відмовили у виїзді, сказавши, що в документі з військкомату "знято з обліку" необхідно замінити на "виключено з обліку".

Після інциденту сім'я вирушила до ТЦК, але там своєю чергою відмовилися щось виправляти.

Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал

Прийшли у військкомат, і нам сказали, що, якщо його знято з обліку, то він взагалі жодного відношення до них не має і жодних виправлень вони робити не будуть, звичайно ж, косять на прикордонників і розповідають, що це вони створюють такі проблеми за власним бажанням, замкнене коло! Потрапити у військкомат неможливо, та цариця, яка веде прийом, не хоче розмовляти! Викликали адвоката, відстоюватимемо свої права далі!" – написала Сьомкіна-Мецкер.

Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал

У п'ятницю її родина планує повернутися до ТЦК із адвокатом. Жінка розповіла, що після тривалих вагань все ж таки було призначено зустріч з юристом військкомату. Про результат цієї зустрічі обіцяє поінформувати.

Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал Батька восьми дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК: що сталося і чому розгорівся скандал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: