Завантаження ...
banner
banner

Морози даються взнаки: "Укренерго" просить заощаджувати електроенергію

Морози даються взнаки: "Укренерго" просить заощаджувати електроенергію фото

В Україні через посилення морозу продовжує зростати рівень споживання електроенергії. Тому енергетики закликають українців економити світло.

Про це інформує пресслужба «Укренерго».

Споживання

Станом на 9-ту годину 9 січня рівень споживання на 5,8% перевищує вчорашній показник, який вже був досить високим.

Причина зростання споживання полягає в посилені холодів. Сьогодні, 9 січня, прогнозована середньодобова температура -15°C.

Крім того, триває заживлення споживачів, знеструмлених через негоду в низці областей. В регіонах, де відновлюється електропостачання, фіксується швидкий одномоментний зріст споживання. Це не тільки створює значне додаткове навантаження на електростанції, але й перевантажує мережі передачі та розподілу електроенергії.

Будь ласка, після відновлення електропостачання, не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно!

Виробництво

Наразі електроенергії вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

«Водночас більшість теплових електростанцій все ще відновлюється після масованих ракетних атак минулої зими. А сонячні електростанції не можуть працювати з максимальною потужністю через щільну хмарність та негоду», – зазначають в «Укренерго».

Українців закликають економити світло

Споживачів просять в найближчі дні особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 09:00 до 19:00.

«Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано в таких складних умовах, будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо!».


Джерело: 0462.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: