Завантаження ...
banner
banner

Румунські фермери заблокували кордон із Україною: у ДПСУ зробили заяву

Румунські фермери заблокували кордон із Україною: у ДПСУ зробили заяву фото

На території Румунії 14 січня фермери знову заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет". Вчора відбувалося теж саме, але вже ввечері кордон було розблоковано, - пише Обозреватель.

Близько 14:00 від представників прикордонної поліції Румунії отримано інформацію про поновлення блокування румунськими фермерами та аграріями руху вантажних транспортних засобів у напрямку пункту пропуску "Сірет", що розташований навпроти українського пункту пропуску "Порубне". Про це інформує пресслужба Держприкордонслужби.

"Оформлення всіх видів транспортних засобів, а також пішоходів на виїзд з України здійснюється встановленим порядком. Вчора подібне блокування руху на території Румунії тривало 6 годин", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 13 січня румунські фермери почали блокувати пункт пропуску "Сірет". Однак вже ввечері вони припинили блокувати рух.

Також триває блокування польсько-українського кордону. Станом на ранок 14 січня у чергах на в’їзд в Україну стоїть 1100 вантажівок.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначив, що досі заблоковано три пункти пропуску. Йдеться про "Ягодин", "Рава-Руську" та "Краківець". Найбільша черга на "Раві-Руській".

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, місцева влада в польській Медиці не видала перевізникам дозвіл на страйк. Протестувальники збиралися заблокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Медика – Шегині" з 15 січня по 15 березня. Оскільки фермери вже припинили свій страйк на цьому КПП, поки що він залишиться відкритим для фур.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: