Завантаження ...
banner
banner

Північна Корея провела випробування твердопаливної гіперзвукової ракети

Північна Корея провела випробування твердопаливної гіперзвукової ракети фото

Північна Корея 15 січня провела випробування нової твердопаливної гіперзвукової ракети середньої дальності. Випробування визнані успішними, - пише Обозреватель.

Про це повідомив національний мовник КНДР. Північна Корея запевнила, що випробування "не несе загрози безпеці для сусідніх країн".

Повідомляється, що запуск був спрямований на перевірку надійності нових багатоступінчастих твердопаливних двигунів великої тяги та гіперзвукової маневреної керованої боєголовки середньої дальності.

"У ракетному управлінні пояснили, що випробування є частиною регулярної діяльності адміністрації та дочірніх оборонних наукових інститутів із розробки більш потужних систем озброєння", – заявили в KCNA.

У свою чергу військові Південної Кореї за фактом своїх спостережень відзначили, що ракета КНДР була запущена з району Пхеньяну близько 05:55 за Грінвічем, пролетіла приблизно за 1000 км від східного узбережжя країни. Міноборони Японії додало, що максимальна висота польоту становила 50 км.

Останні випробування ракет Пхеньян проводив 11 та 14 листопада минулого року. 

Як повідомляв OBOZREVATEL, Росія вже використала під час атаки на Харків у 2024 році ракети з Північної Кореї. Є перші докази їх походження, проте для підтвердження потрібна спільна робота прокурорів, слідчих та експертів.

Раніше Сполучені Штати Америки отримали докази того, що російські терористи останніми днями продовжували атакувати балістичними ракетами північнокорейського виробництва мирні міста України. США й надалі вводитимуть санкції проти тих, хто сприяє незаконній передачі зброї агресору.

А тим часом міністерка закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі має намір відвідати столицю країни-терориста РФ Москву. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: