Завантаження ...
banner
banner

Множинне громадянство: Зеленський вносить до ВР законопроєкт

Множинне громадянство: Зеленський вносить до ВР законопроєкт фото

Президент Володимир Зеленський повідомив, що 22 січня внесе до парламенту проєкт закону щодо запровадження в Україні множинного громадянства, - пише pravda.

"Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства.

І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора".

Зеленський пояснив, що українці за духом і за походженням мають стати ними і за законом.

Це стосується українців у всіх куточках світу, а також іноземних добровольців, які стали на захист України, і воюють "за свободу України, як за рідну Батьківщину". За словами Зеленського, Україна стане для них такою.

"Усі, хто не забув власного коріння та не дає світу забути про Україну. Всі, у чиїх жилах тече українська кров і в чиїх грудях б’ється вільне серце. Українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом. І після багатьох років очікування вони нарешті мають стати українцями й за паспортом. На законодавчому рівні", − підсумував президент.  


Джерело: Привітання з нагоди Дня Соборності Президента України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: