Завантаження ...
banner
banner

Уряд виділить 3 млрд гривень фермерам, котрі розміновують поля

Уряд виділить 3 млрд гривень фермерам, котрі розміновують поля фото

Міністерство економіки продовжує працювати над запуском ринку розмінування в Україні. Минулого тижня відбулась робоча зустріч за участі заступника Міністра економіки України Ігоря Безкаравайного, експертів ПР ООН, представників операторів протимінної діяльності (далі – оператори ПДМ), на якій обговорили принцип формування вартості робіт із розмінування.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

«Цього року ми запускаємо програму компенсації фермерам, які розміновуватимуть свої землі, залучаючи сертифікованих операторів протимінної діяльності. І Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на розмінування. На ці потреби в бюджеті закладено 3 мільярди гривень. Необхідно забезпечити такий підхід до ціноутворення, який з одного боку є достатньо гнучким в умовах невизначеності точних умов роботи операторів на конкретній ділянці та є привабливим для їх роботи, а з іншого - забезпечує ефективність використання державних та донорських коштів», – заявив заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

У зустрічі взяли участь представники 17 операторів ПМД, які надали свої розрахунки щодо вартості робіт із розмінування. Отримана інформація дозволить уніфікувати підходи до визначення цін на послуги з розмінування залежно від складності роботи, яку потрібно буде виконати.

Сторони також домовилися зібрати пропозиції щодо формату та регулярності подібних зустрічей. Подібні формати дають змогу операторам ПМД оперативно інформувати про проблеми роботи ринку, а Міністерству економіки України – оперативно розв'язувати такі питання.

Як повідомляв MYNIZHYN, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський попросив вибачення за псування українського зерна під час страйку фермерів на кордоні. Однак частину провини за дії протестувальників польський політик поклав на представників української влади та їхні "занадто жорсткі заяви" та "зайву емоційність", а навмисне знищення зерна назвав "актом розпачу".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: