Завантаження ...
banner
banner

СБУ оголосила підозру Повалій, яка героїзувала окупантів

СБУ оголосила підозру Повалій, яка героїзувала окупантів фото

Служба безпеки України повідомила про заочну підозру співачці-зрадниці Таїсії Повалій, яка закликала захопити всю Україну, підтримує геноцид і фінансує РФ, виступаючи в країні-терористці. Її звинувачують у порушенні трьох статей Кримінального кодексу України.

Пише obozrevatel.com

СБУ зібрала доказову базу на колишню народну депутатку, яка виправдовує дії злочинного російського режиму. Про це повідомили в Telegram відомства.

У повідомленні йдеться, що напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України артистка виїхала до Москви, де отримала російське громадянство 24 серпня, в день Незалежності України, та публічно підтримала війну.

Також зрадниці України родом з Київщини згадали, як вона в інтерв’ю московському інтернет-виданню вихваляла російського президента-диктатора Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України.

"Крім того, у вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді прямо зі сцени вона висловилася на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України. Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь країни-агресора", – йдеться в заяві СБУ.

Вас може зацікавити:Відправили до Шойгу: у Путіна "оригінально" відреагували на питання про втрату ВДК "Цезар Куніков"

Вищезгаданих доказів слідчим Служби безпеки України достатньо, щоб заочно повідомили Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ⁠ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Попри те, що колаборантка живе в Росії та не виїжджає, СБУ проводить комплексні заходи, які мають на меті притягнути її до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури, додали в відомстві.

Вас може зацікавити:Індексація пенсій: хто отримуватиме на тисячу більше з 1 березня

Раніше ми писали Закон про мобілізацію: які зміни очікують на розгляд і як оцінюють їх експерти

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: