Завантаження ...
banner
banner

Чехія знайшла для України 800 тис. снарядів - проблема у фінансуванні, - П. Павел

Чехія знайшла для України 800 тис. снарядів - проблема у фінансуванні, - П. Павел фото

Чехія шукає боєприпаси та озброєння для якнайшвидшого постачання Україні по всьому світу, зокрема, є можливість постачання 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. снарядів калібру 122 мм із третіх країн протягом тижнів у разі отримання необхідного фінансування, повідомив президент країни Петр Павел, - пише Interfax.

"Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155, ще 300 тис. снарядів калібру 122, які ми зможемо поставити протягом кількох тижнів, якщо швидко знайдемо фінансування", - сказав він на 7-му Українському ланчі, який провів Фонд Пінчука на Мюнхенській конференції в суботу.


Фото: Петр Павел, президент Чехії. Джерело: MY.UA

Павел уточнив, що в цій діяльності Чехію підтримують Данія, Нідерланди та Канада, з якими вони домовилися поєднувати такий ноу-хау підхід. Також вони звернулися до партнерів зі США, Німеччини, Швеції та інших країн, хто зможе зробити свій внесок у ці зусилля.

Президент Чехії пояснив, що озброєння з третіх країн надходить до Чехії для капітального ремонту, а потім максимально швидко їде в Україну.

Павел заявив, що Чехія, зокрема, зараз займається пошуком зброї та обладнання в усьому світі, а також працює з партнерами по НАТО в цьому напрямку.

"Хочу конкретно сказати про Данію, Нідерланди, Канаду. Ми домовилися таким чином, щоб ми змогли об'єднати наші ресурси і ноу-хау та надати Україні обладнання з третіх країн. Також будемо давати в наступні тижні, якщо зможемо профінансувати цю діяльність, 120-ті та 155-ті калібри", - сказав чеський лідер.

Павел закликав партнерів бути такими ж інноваційними та гнучкими в підтримці України та постачанні їй зброї та боєприпасів, як українські солдати на полі бою.

"Метою цієї діяльності є максимальне посилення української оборони, щоб вони зберегли свої людські ресурси, завдали якомога більшого виснаження російським силам, і щоб вони (Україна) утримували позиції, які в них є зараз", - наголосив президент Чехії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: