Завантаження ...
banner
banner

"Ціна" одного нардепа для України: сума вражає

"Ціна" одного нардепа для України: сума вражає фото

Україна виділяє на оренду житла одному нардепу 37 тисяч 900 грн на рік, а на оплату проїзду йде 7500 грн щомісяця. Загалом один народний депутат обходиться в 1,6 млн грн податків на рік, - пише Обозреватель.

Це випливає з постанови Верховної Ради про бюджет на 2024 рік. У документі зазначено, що на оплату проїзду народним депутатам виділяють по 7500 грн щомісяця.


Фото: Норми витрат на нардепів. Джерело: Верховна Рада

Крім того, члени парламенту отримують 19 тисяч 452 грн на місяць на нарахування на оплату праці помічників-консультантів. На рік виходить 233 тисячі 423,5 грн.

На оренду житла бюджет виділяє народному депутату 237 тисяч 900 грн на рік. Однак понад мільйон гривень на рік члени парламенту отримують на Фонд для оплати праці помічників-консультантів. Це 88 тисяч 418 грн на місяць.

Крім того, з бюджету виділяється 8000 грн на рік на відрядження помічників-консультантів у виборчі округи. По 167 гривень на місяць – на оплату утримання приміщень у виборчих округах.

Фото: Uainfo

Як повідомляв MYNIZHYN, міський голова Ніжина Олександр Кодола задекларував три квартири, будинок, земельну ділянку, автомобіль, а також десятки тисяч доларів США готівкою та на банківських рахунках
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: