Завантаження ...
banner

Макрон пояснив заяву про відправку військових до України

Макрон пояснив заяву про відправку військових до України фото

Французький президент Еммануель Макрон заявив, що "кожне слово", яке він говорить про війну в Україні, є "зваженим".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BFMTV.

Днями французький президент заявив, що відправка західних військ в Україну "не виключена", підкресливши при цьому, що консенсусу з цього питання немає.

"Це досить серйозні теми. Кожне моє слово на цю тему є зваженим, продуманим і виваженим", - заявив Макрон сьогодні.

Проте реагуючи на дану заяву французького президента, низка європейських країн, включаючи Німеччину, Польщу, Італію та Чехію, а також Сполучені Штати Америки, категорично відкинули ідею введення наземних військ.

Передісторія

Нагадаємо, 26 лютого у Парижі відбулася робоча зустріч близько 20 європейських лідерів. Учасники конференції обговорили способи протистояння Росії та можливі шляхи допомоги Україні у протистоянні агресору у контексті загострення ситуації на фронті за останні тижні.

Зокрема, на саміті президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що НАТО введе війська для допомоги Україні. Головна проблема, за його словами, у тому, що поки що консенсусу з цього питання немає.

У свою чергу, міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, які операції можуть здійснювати іноземні військові в Україні.

Проте проти відправлення військ НАТО чи ЄС до України виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц, Чехія та Польща також не розглядають такої можливості.

Категоричним був і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, заявивши, що планів щодо розміщення бойових військ НАТО на території України немає.

Раніше ми писали: Третій рік повномасштабної війни — що далі

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: