Завантаження ...
banner
banner

Росіянам нас ніколи не перемогти — Петро Порошенко

Росіянам нас ніколи не перемогти — Петро Порошенко фото

Попри дуже складну ситуацію на фронті п'ятий президент Петро Порошенко зберігає оптимізм і віру в перемогу України. Він закликав владу і суспільство всі зусилля й ресурси обʼєднати задля зміцнення армії, — пише Обозреватель.

Про це Петро Порошенко сказав в інтервʼю Олені Курбановій на телеканалі "Прямий".

"Час працює не на нас. Чому? Бо ми неефективно використовуємо цей час. Я теж зубами виривав цей час для того, щоби мати можливість збудувати армію. Тому що в чотирнадцятому році у нас армії не було від слова зовсім. Нічого важливішого за ці завдання не може бути – ніяких марафонів, ніякої бруківки, ніяких серіалів, ніяких крадіжок, ніякого "відновлення", – сказав Порошенко. 

"Ми маємо посилити армію. Ми маємо посилювати її швидше, ніж росіяни. Ми маємо зробити так, щоб час грав на нас швидше. Єдиний ресурс, де ми не здатні змагатися з росіянами – це чисельність збройних сил. В них більше фізично. Тому друга складова – "save soldiers", спеціальна програма "врятуй солдата". Ми маємо проводити мобілізацію тоді, коли солдат в нас повністю забезпечений бронежилетом, каскою, зброєю, боєприпасами, РЕБом, безпілотниками – всім", – наголосив Порошенко. 

"Друга новина хороша: росіянам нас ніколи не перемогти. Те, що путін сказав, що в двадцять четвертому році вони планують вийти на лінію Дніпра – Запоріжжя, Дніпро, Харків будуть окуповані – не будуть. Хто їм не дасть? Ми", – переконаний пʼятий президент. 

"І третя позиція: путіна теж надовго не вистачить. Тому ми маємо укріпити армію; ми маємо будувати фортифікаційні споруди. Що нам треба зробити, щоб путін не вийшов до Дніпра? Збудуйте три лінії фортифікаційних споруд. Підвищіть ціну для путіна за кожний метр української землі. Але не влаштовуйте "фортецю Бахмут" чи "фортецю Авдіївка". Ми маємо знати, що в кожний момент ми можемо відійти на другу лінію, примусивши ворога заплатити за це цілими дивізіями або арміями", – пояснив  Порошенко. 

"Тому позитив – нічого у путіна не вийде. Позитив: Україна перемеле путіна. Позитив: все залежить від нас. Друге прохання: не кивайте на партнерів – "винні американці, британці, німці, французи, угорці"… Забудьте про це. Коли ми будуємо фортифікаційні споруди, нам американці чи французи не потрібні. Коли ми будуємо FPV-дрони, нам американці чи французи не потрібні. Коли ми налагоджуємо виробництво від пороха до артилерійських снарядів, нам потрібні технології, але це разова позиція. Якщо бомблять виробництва снарядів тут, укладайте угоди з Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною, і будуйте їх прямо на прикордонних територіях там. Я знаю, як це робити", – сказав Порошенко. 

"В будь-якому разі не втрачайте віру в Україну. Ми точно переможемо", – вважає лідер "Євросолідарності". 

Як повідомляв MYNIZHYN, Російська Федерація "з військово-технічного погляду" готова до ядерної війни. Країна-агресор готова застосувати ЯЗ у разі загрози "існування російської держави" та "завдання шкоди суверенітету й незалежності". Відповідні заяви зробив кремлівський диктатор Володимир Путін у новому інтерв'ю пропагандисту Дмитру Кисельову.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: