Завантаження ...
banner
banner

Ухилянтів від мобілізації хочуть подавати у розшук: що відомо

Ухилянтів від мобілізації хочуть подавати у розшук: що відомо фото

Під час розгляду законопроєкту щодо мобілізації народні депутати розглядають можливість дозволити подавати ухилянтів у розшук. Це збираються робити стосовно громадян, які тричі проігнорували повістку і не з'явилися до ТЦК. Крім цього, розглядається ідея збільшення штрафів та введення більш жорстких адміністративних санкцій за ухилення від мобілізації, — пише Обозреватель.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко.

Зокрема, депутати пропонують три етапи покарання за ігнорування повісток.


Фото: Вадим Івченко. Джерело: Латифундист

"Ми знаємо за ініціативу з приводу того, що збільшуватимуться штрафи та буде адміністративна відповідальність. Якщо ти отримав першу повістку – цей штраф буде збільшений. Якщо ти не з'явився вдруге по повістці у ВЛК, військкомат, то буде ще більший штраф. А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш, за рішенням суду, я думаю, може людина подаватися і в розшук. Це все те, що пропонує уряд... Я впевнений у тому, що фахово депутати правоохоронного комітету будуть розглядати відповідні пропозиції", – пояснив Івченко.

Він наголосив, що такі заходи можуть бути ухвалені лише після того, як законопроєкт про мобілізацію буде розглянутий Комітетом національної безпеки та сесійним залом Верховної Ради.

Саме після цього, за словами нардепа, стане зрозумілим, як будуть визначені основні положення, стосовно яких будуть розроблені відповідні пропозиції щодо Кодексу України про адміністративні правопорушення або Кримінального кодексу

"Тоді буде зрозуміло формат, навколо чого будувати відповідні пропозиції щодо КУпАП або до Кримінального кодексу", – резюмував Івченко.

Нагадаємо, народні депутати України, що нині допрацьовують новий законопроєкт про мобілізацію, вирішили відмовитися від норми про обов'язкову реєстрацію електронного кабінету призовника. Зареєструвати його та отримувати оповіщення в електронний кабінет військовозобов'язані зможуть за власним бажанням.

13 березня стало відомо, що до Ради внесли законопроєкт про мобілізацію засуджених. Він передбачає можливість звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби. У разі його ухвалення засуджені отримають право на умовно-дострокове звільнення за умови служби за контрактом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: