Завантаження ...
banner
banner

ЗСУ вдарили по кораблю "Костянтин Ольшанський": подробиці

ЗСУ вдарили по кораблю "Костянтин Ольшанський": подробиці фото

Українські воїни вразили російський корабель "Костянтин Ольшанський", який росіяни привласнили під час анексії Криму. Удару було завдано крилатою ракетою "Нептун", — пише Обозреватель.

Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі каналу FREEДOM. Ступінь пошкоджень судна наразі встановлюється.


Фото: Дмитро Плетенчу. Джерело: Укрінформ

"Цей корабель мав використовуватися проти України. Тому було ухвалено рішення про ураження і цієї одиниці нашим "Нептуном"… Пошкодження однозначно він отримав", – заявив Плетенчук.

Ураження, зазначають у ВМС ЗСУ, було здійснено 24 березня, окрім "Костянтина Ольшанського" тоді пошкоджень зазнали російські кораблі "Азов", "Ямал" та "Іван Хурс".

Плетенчук нагадав, що великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський" свого часу входив до складу українського флоту, однак росіяни привласнили його під час захоплення Криму.


Фото: Костянтин Ольшанський (корабель). Джерело: Вікіпедія

"Нагадую, це український ВДК, який у 2014 році, 10 років тому, був захоплений російськими окупантами. 9 років він стояв у бухті Севастопольській, його розбирали на запчастини, просто банально грабували, а на 10 рік війни вони зрозуміли, що закінчуються у них ВДК цього проєкту 775-го і було ухвалено рішення його відновити", – сказав Плетенчук.

Відновлювальні роботи, за його словами, окупанти вели упродовж останнього року..

"Протягом року провели відновлювальні роботи, але метою цих робіт було створити причину, щоб відрапортувати московському керівництву і тим самим доповісти населення у Росії та на окупованих територіях, як вони відновили свої кораблі, які було пошкоджено. Була така ідея видати за один із них наш корабель", – констатував Плетенчук.

Речник ВМС додав, що ступінь пошкоджень, які отримав корабель, наразі встановлюється, однак навряд чи він залишається боєздатним.

"Ураження також було завдано, уточнюються пошкодження. Ушкодження він отримав, він не готовий до бою", – резюмував Плетенчук.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: