Завантаження ...
banner
banner

Росіяни вдарили дронами по житлових будинках Харкова

Росіяни вдарили дронами по житлових будинках Харкова фото

У ніч проти четверга, 4 квітня, російські окупанти вдарили по Харкову дронами-камікадзе типу Shahed. У місті лунали вибухи, по ворожих цілях працювали сили ППО. Противник вдарив по житлових будинках, є руйнування, четверо людей загинули й 12 поранено.

Пише Обозреватель

Загарбники знову вдалися до своєї підступної тактики і вбили трьох рятувальників, які ліквідовували наслідки одного з прильотів. Атаку на Харків підтвердили мер Ігор Терехов та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Згодом стало відомо, що війська РФ вдарили "Шахедами" по житлових будинках – як по приватних, так і по багатоквартирних, написав Терехов.

"Щонайменше 4 удари завдали окупанти по Харкову. Зафіксовано влучання по житловій цивільній забудові. Триває огляд місць профільними службами", – зазначили в ОВА.

В одній із багатоповерхівок Харкова внаслідок ворожих ударів пошкоджено верхні поверхи. Також зафіксовано пошкодження житлової забудови приватного сектору.

Пізніше Синєгубов повідомив, що у Харкові загинуло троє рятувальників – вони ліквідовували наслідки атаки, коли ворог завдав повторного удару. Ще один працівник ДСНС постраждав.

У коментарі "Суспільному" мер міста уточнив, що загиблі внаслідок повторного ворожого удару по Харкову рятувальники були водіями. Щонайменше три авто ДСНС пошкоджено, біля одного з них – вирва від влучання.

Кількість загиблих зросла до чотирьох осіб – було виявлено тіло цивільної жінки. Щонайменше 10 людей зазнали поранень. 49-річний чоловік перебуває у важкому стані, інші пацієнти – у середньому та легкому.

Серед постраждалих – медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги, яка у складі бригади приїхала на виклик та зазнала травм від повторного удару, повідомили в ОВА.

"В іншому районі міста попередньо маємо одного загиблого, там влучання в приватному секторі", – додав Терехов.

У четвер зранку мер Харкова зазначив, що один "Шахед" влучив у 14-поверхівку, зруйнувавши квартири на кількох поверхах і пошкодивши зовнішню стіну.

"Внаслідок ударів є поранені та загиблі", – написав він.

Також додав, що під час повторної атаки на житловий будинок в іншому місці загинуло троє рятувальників. Під обстріл потрапила швидка й поранення дістала медсестра, котра разом із бригадою прибула на місце подій для надання допомоги.

"Всього маємо чотирьох загиблих. Загальна кількість поранених різного ступеня тяжкості 12", – повідомив Терехов.

За словами голови ОВА Олега Синєгубова, окупанти випустили щонайменше 15 ударних БПЛА по Харківщині, частину із них збили сили ППО.

У Харкові під прицілом був Новобаварський район: пошкоджено багатоквартирний житловий будинок; внаслідок повторного удару загинули троє працівників ДСНС, які прибули на виклик, і постраждали шестеро цивільних. Внаслідок влучання дрона в 14-поверховий будинок частково зруйновано балкони верхніх поверхів, пошкоджено скління та конструктивні елементи. Загинула 69-річна жінка.

Чиновник додав, що о 02:49 окупанти завдали ударів по Салтівському району; близько 02:08 – по Лозовій: пошкоджено цивільну інфраструктуру, горіли п’ять автівок; після 05:00 – повторно по цьому самому місту; о 03:05 – по Чугуївському району. В усіх випадках без постраждалих.

За процесуального керівництва органів прокуратури Харківщини розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). За даними слідства, 4 квітня з 01:00 до 03:00 Харків та область перебували під масованими ударами російських безпілотників.

У Новобаварському районі задокументовано чотири влучання БПЛА в об’єкти цивільної інфраструктури. Пошкоджено житлові будинки, магазини, торгівельні павільйони, аптеки, автомобілі, медичну установу тощо.

"Один із безпілотників влучив прямо у 14-типоверхівку: пошкоджено поверхи з восьмого по 12-й. Коли на місце приїхали профільні служби для ліквідації наслідків, відбувся повторний удар: загинули троє рятувальників. Також загинула 68-річна жінка", – повідомили в прокуратурі.

Ще 12 осіб отримали поранення (рятувальник, поліцейський, медична сестра та дев’ятеро мирних мешканців).

У Лозовій пошкоджено цивільне підприємство. Також зафіксовані влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури у Харківській області.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками ЗС РФ.

Зазначимо, що в Повітряних силах ЗСУ інформували про рух БПЛА у напрямку міста. Після перших вибухів там повідомили, що на Харків летять нові "Шахеди" з Бєлгородської області РФ.

Вас може зацікавити: Українські прикордонники зупинили російську ДРГ на Сумщині: що відомо
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: