Завантаження ...
banner
banner

Росія має наміри мобілізувати близько 400 тис. контрактників у 2024 році — розвідка Британії

Росія має наміри мобілізувати близько 400 тис. контрактників у 2024 році — розвідка Британії фото

У 2024 році Росія планує набрати ще близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом. Це необхідно Кремлю для того, щоб компенсувати значні втрати, яких вона зазнала внаслідок війни проти України, — пише Обозреватель.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії. Так, Росія продовжує проводити призов військовозобов'язаних навесні та восени.

Призов цього року розпочався 1 квітня, і РФ має намір призвати близько 150 тисяч осіб у віці від 18 до 30 років.

Ці призовники проходять 12-місячний термін служби у всіх відомствах збройних сил Росії, проте наразі їх не залучено до бойових дій в Україні.

Військовослужбовці строкової служби залучаються в гарнізони по всій Росії.

При цьому в сухопутних частинах зазвичай формується окремий від батальйону підрозділ, до якого залучають військовослужбовців за контрактом, а деякі військовозобов'язані, ймовірно, служать у підрозділах, що прилягають до кордону з Україною.

"Російські війська в Україні укомплектовані військовослужбовцями-контрактниками та деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року. На військовослужбовців строкової служби зазвичай чиниться тиск, щоб вони вступили на службу за контрактом і потім проходили службу в Україні. Ймовірно, російська влада не хоче ризикувати бойовими втратами серед солдатів строкової служби, що, швидше за все, буде непопулярним. Втрати серед бійців-добровольців більш терпимі для суспільства", – наголошують у британській розвідці.

Зазначається, що у 2024 році Росія прагне залучити близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом для підтримки своїх сил в Україні, які зазнали значних втрат, а також для реалізації раніше оголошених планів збільшення чисельності збройних сил до 1,32 мільйона у поточному році та до 1,5 мільйона у наступному.

Як повідомляв MYNIZHYN, Президент Росії Володимир Путін підписав указ про весняний призов на військову службу 150 тисяч осіб віком від 18 до 30 років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: